Ludo Vandewalle: ‘Duchâtelet begeeft zich op het randje, en erover’


Duchâtelet

Duchâtelet

Roland Duchâtelet is een bezige bij. Kan moeilijk ­anders als je naast een handvol bedrijven ook nog zes voetbalclubs te runnen hebt. Eerder deze week liet hij Bob Peeters bij Charlton Athletic aan de deur zetten en donderdag belde hij nog met diens makelaar om te ­zeggen hoe tactisch sterk Peeters wel is. Gisteren was ­Duchâtelet een hele dag in de weer om Alexander Scholz naar zijn club te halen en hem zo voor de neus van Anderlecht, dat de speler al dacht vast te hebben, weg te snoepen.

De voorzitter van Standard schermde in het verleden al vaak met ethische codes, maar begeeft zich nu zelf op het randje. En erover. Na een telefoontje van Duchâtelet eerst aan Scholz gisteren – wat volgens de FIFA-regels niet mag aangezien Scholz in Lokeren nog meer dan zes maanden contract heeft – ging de verdediger aan de ­onderhandelingstafel bij Anderlecht plots andere eisen stellen dan die waar zijn makelaar al die tijd mee schermde.

Duchâtelet had Scholz lekker gemaakt met het vooruitzicht dat via eerst Standard en dan Charlton de stap naar de Premier League kleiner is. Een Standard-delegatie trachtte voorzitter Roger Lambrecht te overhalen om het akkoord tussen Lokeren en Anderlecht over Scholz te herroepen. Lambrecht leek dat ­akkoord te willen vergeten als er ­genoeg extra geld – en wel cash – op tafel zou komen. Aanzetten tot oneerbaar handelen door Standard, heet dat dan.

Standard heeft na het waarschijnlijke vertrek van ­Laurent Ciman een verdediger nodig. Maar dat het dan ­uitgerekend Scholz moet zijn, de speler met wie Anderlecht een akkoord heeft? Deze zomer deed Standard elf inkomende transfers. Het haalde alleen Tony Watt uit de Belgische competitie weg (en die is intussen weer vertrokken). Toch moet het nu absoluut Scholz zijn.

Vreemd en ook niet. Duchâtelet denkt nog altijd dat ­Anderlecht achter het verbreken van het contract van Kanu zit en dit zou een mooie wraak zijn. Het staat voor de geplaagde Standard-voorzitter ook goed bij de supporters om een speler voor de neus van de concurrentie weg te halen.

Kan Scholz nu eigenlijk nog bij Anderlecht tekenen? De 22-jarige Deen riep al drie maanden dat Anderlecht voor hem dé club is, maar bleek daar gisteren plots niet meer zo zeker van. Hij schoof de schuld alvast naar zijn makelaar. Weinig nobel allemaal.

Eén reactie op “Ludo Vandewalle: ‘Duchâtelet begeeft zich op het randje, en erover’

  1. Goed gedaan RD. In Brussel hebben ze niet alleen Kanu maar vorig seizoen ook Mitchy zitten warm te stoken en voor journalisten zijn de reglementen altijd rekbaarder als RSCA mee in het spel zit ttz. als RSCA er voordeel zou kunnen uit halen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s