Scholz twijfelt weer na nieuw aanbod Duchâtelet


Alexander Scholz (rechts) in een duel met Standard-speler Mujangi Bia. © belga.

Standard geeft zich dan toch nog niet gewonnen in de strijd om Lokeren-verdediger Alexander Scholz. Gisteren trok een delegatie van de Rouches richting Lokeren om er bij voorzitter Roger Lambrecht een nieuw bod uit te brengen op Scholz.

Het bod dat ondervoorzitter Bruno Venanzi, sportief adviseur Axel Lawarée en een clubadvocaat uitbrachten, benaderde bonussen incluis zo’n twee miljoen, maar lag een heel eind onder de transfersom die Anderlecht en Lokeren donderdag in de vooravond waren overeengekomen. Dat bedrag zou boven de 2,5 miljoen liggen.

Houding
Dat Standard doorzet voor Scholz, heeft alles te maken met de houding van de speler zelf. Roland Duchâtelet belde zelf Scholz op met de boodschap dat hij de Deen altijd meer zou bieden dan wat Anderlecht hem aan jaarsalaris geeft. Scholz begon, wellicht onder invloed van Standard, plots ook te twijfelen aan zijn speelkansen bij Anderlecht. De Deen zal moeten opboksen tegen Mbemba, wanneer die terug is van de Africa Cup, en tegen Nuytinck, wanneer de Nederlander helemaal hersteld is van zijn teenblessure.

Drie miljoen cash
Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht kon gisteren alvast niet lachen met de twijfels van zijn speler en de demarches van Standard. Donderdag bereikte Lambrecht immers een akkoord met Anderlecht dat persoonlijk werd bezegeld tijdens een telefoongesprek tussen Lambrecht en Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock, die pas vandaag van skivakantie uit Meribel terugkeert. Het akkoord tussen Anderlecht en Lokeren zou naar verluidt intussen ook op papier staan. Lambrecht liet de delegatie van Standard weten niet opgezet te zijn met het feit dat de Rouches de speler hebben benaderd zonder dat er een akkoord tussen de clubs is. “Als jullie dan toch Scholz willen, dan moet Roland Duchâtelet maar drie miljoen cash op tafel leggen”, zou Lambrecht de Luikse delegatie hebben toegesneerd. “Als hij zelf niet naar Anderlecht wil, dan blijft hij gewoon bij ons.”

Loonsvoorwaarden
Anderlecht sprak tot hiertoe nog niet rechtstreeks met de speler. Paars-wit aanvaardde al wel de loonsvoorwaarden die de Deen via zijn zaakwaarnemer aan Herman Van Holsbeeck had overgemaakt. Dat Anderlecht nog niet rechtstreeks met de speler sprak, heeft met de vraag van Lokeren te maken dat, omwille van de vele gekwetsten, Scholz dit weekend nog wil inzetten tegen RC Genk. Anderlecht heeft de medische testen voor Scholz maandag ingepland en wil meteen nadien het contract voor 4,5 jaar laten ondertekenen.

Nieuwe gesprekken
De bal ligt in het kamp van de speler, die nu eerder naar Standard neigt. Maar het lijkt ook onwaarschijnlijk dat Roger Lambrecht zijn woord tegenover Roger Vanden Stock zal willen breken. Wordt dus vervolgd. Vandaag zijn er opnieuw gesprekken tussen de verschillende partijen gepland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s