Carcela klaar voor Clasico: “We gaan alles geven om zondag te winnen”


Mehdi Carcela tijdens de winterstage van Standard in Murcia, Spanje. © photo news.

Standard zal tijdens de topper tegen Anderlecht zondag kunnen rekenen op de diensten van Mehdi Carcela. Een liesblessure speelde hem lang parten. “Ik wacht vol ongeduld op de ‘Clasico’ van dit weekend. Het is om zo’n wedstrijden te spelen dat ik voetballer geworden ben”. Dat laat hij weten in een interview op de website van Standard.

© belga.
© photo news.

“Ik voel me heel goed. Ik heb vertrouwen in de ploeg en we gaan alles geven om die match te winnen. Ik heb vier wedstrijden niet kunnen spelen, nu besef ik pas hoeveel ik van het voetbal hou. Ik heb vooral de bal gemist, maar ook de supporters, de druk en de adrenaline. Het wordt een leuke wedstrijd, vooral voor de supporters. Deze ‘Clasico’ is in gans Europa bekend.”

Revalidatie
Carcela bracht tijdens zijn revalidatie veel tijd door op de club. “Ik heb gedurende vier maanden bijna op de Academie gewoond. Ik had twee of drie trainingen per dag en dan was er nog de verzorging. Ik was gefrustreerd en ontgoocheld, vooral omdat ik de ploeg niet kon helpen. Ik probeerde de spelers dan maar psychologisch te helpen als de resultaten wat minder waren. Ondanks mijn jonge leeftijd ben ik een van de anciens van de ploeg, het is mijn plicht.”

Ciman
Carcela sprak zich ook uit over het vertrek van Laurent ciman. Ciman verlaat Standard voor het Canadese Montréal Impact, dat uitkomt in de Amerikaanse Major League Soccer. In Canada kan zijn dochtertje Nina, dat aan autisme lijdt, beter opgevolgd worden. “Het vertrek van Laurent is een groot verlies voor ons, zowel op als naast het veld. Toch wens ik hem veel geluk. Zondag speelt hij zijn laatste wedstrijd, hij zal dus alles willen geven. Ik heb het volste vertrouwen in hem.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s