Standardfan zet Vandenbempt & co op hun plaats in PRACHTIGE brief


DSC_0124

Een Standardfan heeft op de website van Radio 1 een prachtige tekst achtergelaten onder de nickname “Rouche un jour, Rouche toujours”. Deze kwam als reactie op een artikel van Peter Vandenbempt.

Geniet van deze prachtig tekst, die duidelijk komt van een echte Standardfan. Je voelt de passie in elke letter:

Wat een heerlijke dagen, maar wat een collectief verdwaasde en bange tijden. Sta me toe me nader te verklaren.

Gisteren heb ik genoten met volle teugen van de overwinning van m’n ploeg. Ik ga drie dagen niet meer kunnen praten, zo schor heb ik me op de tribune geschreeuwd. Dat hoort namelijk zo als je Standardsupporter bent, desnoods brul je de vijf mensen die het dichtst in je buurt staan op de wedstrijd een scheur in hun trommelvlies. Al wie al eens op Standard een match volgde kan beamen : het kan daar ‘grellig’ zijn hoor. En als de erfvijand op bezoek komt kan er nét een tikkeltje meer. Het maakt ons tot wat we zijn in het Belgisch voetballandschap : uniek, onnavolgbaar en stiekem door de andere supportersclans met jaloezie bekeken. Laat me die laatste categorie bevestigen dat het inderdaad een waanzinnig gevoel is Standardsupporter te zijn op namiddagen zoals die van gisteren.

Neem nu onze tifo’s, die vind je nergens anders in dit land want unieke supportersclans doen unieke dingen. “Onnavolgbaar” is het woord dat we zoeken en daar zijn we bijzonder fier op ook. Dat is al jaren zo en dat maakt het des te onbegrijpelijker dat nu plots iedereen de mond vol heeft over hoe groot zo’n spandoek wel niet is, hoe moeilijk het wel moet zijn om het te maken en wat dat moet kosten. Zijn die mensen de vorige jaren dan altijd selectief blind geweest of zo?

En kijk, over de tifo gisteren zijn de meningen blijkbaar verdeeld. Choquerend, ongepast, schandalig, crapuleus, not done en wat nog allemaal. Hele forums staan al vol, twitter dreigde gisteren te ontploffen, televisiecommentatoren rolden over elkaar heen om allemaal tegelijk hun verontwaardiging uit te spreken, zelfs de immer minzame Peter Vandenbempt is dus ‘verbijsterd en gedegouteerd’.

En dan nu mijn vraag (of neen wacht, het zijn er een paar) : waarom eigenlijk? Waarom zoveel ophef over een fictief personage uit een horrorfilm die de tegenstander nog voor de wedstrijd begonnen is al uit z’n evenwicht moet brengen? Nooit begrepen dat voetbal in Luik geen sport maar religie is? Dat wedstrijden tegen de aartsvijand uit Brussel een Heilige Oorlog is waarin alles is toegestaan? Dat Steven Defour het enige gedaan heeft wat je als voormalig boegbeeld en held van ons geliefd Standard nooit kan doen zonder er de cosequenties van te ondergaan? Dat we gedegouteerd zijn door zijn verraad (nog eens : voor ons is voetbal géén sport maar Religie!) en daar gisteren even duidelijk uiting aan hebben gegeven? Dat wij tranen met tuiten gelachen hebben toen hij in minuut 53 ‘rood’ boven ‘dood’ verkoos?

Neemt iedereen het ons nu kwalijk dat wij onze rol van twaalfde man nog maar eens met verve hebben ingevuld en mee voor de drie punten gezorgd hebben? Zijn jullie daar stiekem allemaal wéér eens stikjaloers om? Of is het omdat wij voor de neus en in extremis Alexander Scholz wegkaapten en die gisteren al meteen een vlekkeloze partij afleverde door het centrum van de verdediging potdicht te houden (wie de kansen voor de bezoekers gisteren telde had een heel rustige namiddag)?

En wacht, neenee het ik ben nog niet uitgevraagd. Zijn jullie er allemaal zeker van dat de stortvloed aan IS-vergelijkingen niet veel meer zegt over JULLIE dan over diegene die het bewuste spandoek maakten (volgens mij is wie zoiets denkt gewoon een zieke geest hoor, maar da’s maar een persoonlijke mening uiteraard)? Of heb ik iets gemist en blijkt Jason Voorhees een IS-strijder te zijn of zo? Stonden de Luikste tribunes gisteren vol met fans gewapend met een machette en waren ze allemaal bereid om Defour te onthoofden? Gaan we nu alle horrorfilms verbieden of zo? Al eens gekeken waar uw kroost zich mee bezig houdt van zodra u het zacht zoemende ‘zzzzt’ hoort dat aangeeft dat de gameconsole aanfloept? Weet u wat een ‘hack & slash-game’ is (nieuwsflash : uw kinderen houden zich godganser dagen bezig met het virtueel afslachten, ontbenen, vierendelen, levend villen, aan flarden schieten van virtuele tegenstanders)?

Wist u dat ik alle jongeren rondom mij in de tribune gisteren in een collectieve lachkramp heb zien schieten toen het spandoek ontrold werd? Of gaan we nog altijd uit van dat wereldbeeld van 50 jaar geleden dat ons wou leren dat we kinderen maar zo lang mogelijk in een superveilige cocon moesten houden en hen vooral aan niets mochten blootstellen wat wel eens slecht zou kunnen zijn voor hun zielsheil? En is het niet een héél klein beetje hypocriet dat slechts dagen nadat de hele wereld de mond vol had over ‘recht op vrije meningsuiting’ we nu even een cartoon op een spandoek dat in een voetbalstadion ontrold word gaan aanpakken (lachen met de profeet mag maar niét met Anderlecht misschien)?

Dat niemand vreemd opkijkt wanneer de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen para’s in zijn straten laat posteren (oh nee, dát zal de kinderen niet bang maken hoor, neeeuuuh!)? Niemand die vragen heeft bij het feit dat we een VMO-sympathisant én een Oostfront-vereerder in onze federale regering hebben zitten maar iedereen gaat wél over z’n nek bij een filmpersonage op een spandoek? Nog iemand die van z’n stoel rolt en lachkrampen krijgt wanneer de chef sport van één van ’s lands grootste kranten nog tijdens de wedstrijd een metershoge IS-strijder heeft gezien in het stadion (dienstmededeling aan Ludo Vandewalle : mis vooral die volgende afspraak met je therapeut niet en blijf in godsnaam je medicatie nemen!)?

Wanneer Standardfans zich in de picture werken schieten woorden te kort maar wanneer Anderlechtfans in dezelfde wedstrijd de tribune afbreken en de stoeltjes richting speelveld katapulteren kraait daar geen haan naar? Dus écht hooliganisme mag maar uiting geven aan je gevoelens met een spandoek is niet oké? Willen diegene die dit goedkeuren dan naar Nederlands toestanden met doden en afgebrande supportershomes en zo?

Nee ik ben nog niet uitgevraagd. Wacht ik heb de beste tot laatst bewaard : zéker weten dat al deze heisa er niet is gekomen omdat het ’t Heilige Anderlecht is, lievelingetjes van de pers die uitgerekend tegen die vuile Walenkoppen de dieperik in gaan? Dat ze de terugkeer van hun aanbeden Steven Defour wel even anders hadden ingebeeld? Of is het toeval dat op de pagina’s van Sporza de volgende kop boven het wedstrijdverslag prijkt : “Ref helpt Standard aan droomscenario tegen Anderlecht”? Ooit een kop gelezen waar mee frustratie uit spreekt? Of is het toeval dat uit de stem van Filip Joos de teleurstelling dróóp gisteren na de wedstrijd?

Dat gezegd zijnde : kijkt u ook zo uit naar de uitzending van Extra Time vanavond waarin de genodigden gegarandeerd elkaar beurtelings wat verder gaan zitten opnaaien en moeten troosten? Zou er evenveel gemekker te horen en te lezen zijn geweest mocht dit op pakweg KV Mechelen gebeurd zijn? Méént de KBVB dat nu écht dat er vervolgingen en sancties gaan komen? Geloven ze écht dat zoiets kan? En hoe gaan we dan de ‘schuldigen’ aanwijzen? Op basis van wat dan, op basis van ‘Die mannen hebben zin voor humor en daar kunnen wij niet mee lachen’ of ‘Verbeeldingskracht in een voetbalstadion is not done’ ofzo? Heeft diezelfde bond al bedacht dat ze geen enkele juridische poot hebben om op te staan? Méént Michel Verschueren dat als hij vlak na de wedstrijd wat gaan bazelen over ‘ethiek’ (twee woorden mister Michel : NOTTINGHAM FOREST, oké zo?! Ik dacht het wel ja!)?

Goed, genoeg vragen om u even bezig te houden lijkt me zo. En toch nog even enkele woorden van dank. Vooral aan de jongens die elke thuiswedstrijd aan de overkant staan van de tribune waarop ik sta : Ultras Inferno 96 (ikzelf hoor bij Publik Hysterik, kwestie van even heel duidelijk te zijn : laat die flames maar komen hoor). Bedankt uit de grond van mijn rood hart : jullie hebben gisteren niet mijn dag gemaakt, nee jullie hebben mijn seizoen gemaakt. Hiervoor doen we het, hiervoor spenderen wij elk seizoen weer veel geld, tijd en energie. Onvergetelijk, dit was er ééntje voor ons geschiedenisboek waarin goudsnede op de paginaranden zit. Stop asjeblief nooit met dit soort acties, jullie zijn de beste familie die een mens zich kan inbeelden.

Dank je wel Steven Defour, jouw oliedomme gele kaarten hebben me doen kraaien van plezier. We wisten dat je sinds je verhuis naar Portugal enkele jaren geleden een beetje naast je schoenen bent beginnen lopen maar dat je zó ver heen was hadden we nooit vermoed. Vooral je uitleg na de wedstrijd : “Ik had het fluitsignaal van de ref niet gehoord” was een kostelijke. Arme jongen, mentaal niet sporen én gehoorschade ook nog zo blijkt nu. Als je niet zo’n gigantische h**r was zouden we medelijden krijgen met je, Suzette.

Dank je wel Laurent Ciman, vijf jaar het allerbeste van jezelf geven voor onze club en op zo’n manier afscheid nemen… het heeft mij tranen met tuiten doen huilen toen je ons nog voor de allerlaatste keer kwam groeten. Moge velen aan jou een voorbeeld nemen.

Dank je wel Ludo Vandewalle, Filip Joos, Michel Verschueren en andere Peter Vandenbempts : dank julie wel gebruikers van Facebook, Twitter en alle forums waar dan ook. Jullie bevestigen onze positie van outsiders nog maar eens in zover het nog nodig was. Dat kan nooit kwaad, dat doet zelfs goed. Nobody likes us & we don’t care. Het is meer dan ooit ‘Wij tegen de rest’ en daar houden wij zielsveel van. We beloven dan ook plechtig dat we wat gisteren gebeurd is nooit meer zullen herhalen.

Nee, in de playoffs komt dat Brussels clubje nog eens op bezoek bij ons en we beloven hierbij plechtig dat we er álles gaan aan doen om wat gisteren gebeurt is te zullen overtreffen. Tot dan!

#jesuisjasonvoorhees

 

Advertentie

81 reacties op “Standardfan zet Vandenbempt & co op hun plaats in PRACHTIGE brief

  • Maar dat ze zelf enkele maanden geleden hun stoelen afbraken en hun ploeg alle eer hebben aangedaan zijn ze zelf ook alweer vergeten.
   Ocharmede tifokes toch.
   Ben voetbalfan, maar zeker geen van beide ploegen;

   Like

  • Inderdaad, de nagel op de kop! Ik als taalfanaat meen me uit mijn kinderjaren de boeken en stripverhalen te herinneren waarin men alles deed om de “scalp” van de vijand (indianen) te veroveren en ermee te pronken! Zoiets leerden wij dus al in onze kinderboeken,… blijkbaar mag zoiets nu niet meer! En dat twee weken nadat heel de wereld de mond vol had over het recht op vrije meningsuiting,… hoe hypocriet kan een volk zijn?

   Like

 1. Geen supporter van beide clubs
  Toch genoot ik vd inventieve ingeving van hun spandoek
  Ziek of niet, voor mij out of the question…

  Veel te veel heisa om niets en de media werken wraakacties in de hand…

  Zoals ik nu, heeft iedereen recht op vrije meningsuiting…
  Dus like it or not, it happened and it worked

  Pampermaatschappij

  Like

 2. Ik blijf het straf vinden dat jullie Defour een verrader vinden. In de zomer heeft hij persoonlijk naar Duchatelet gebeld om te vragen of hij mocht terugkeren naar Standard, maar Duchatelet heeft hem afgewezen. Dan moet je er niet naar opkijken dat hij daarna naar een concurrent trekt.

  Like

  • correctie makelaar heeft voorstel gedaan van 8 mil om bij standard te laten komen wat natuurlijk veel te duur is. dan hebben ze gezegd , zie je steven ze willen u niet meer. dan naar de mauves gegaan in samenwerking met LD om hem naar daar te krijgen mauves betaalde 5 mil

   Like

   • Absoluut schitterende brief, enige reactie die de nagel op de kop slaat,ik dank je en bevestig wat je hebt gezegd rouche un jour, rouche toujours van een eeuwige rouche al 3generaties lang

    Like

 3. rudi
  1/8ste heb ik van de brief gelezen en ik ben gestopt.
  Awel, de eikel die deze brief prachtig noemt is niet waard journalist te zijn !!
  En meneer de auteur van deze brief : voetbal is GEEN RELIGIE en ik zeg het zoals u twee keer voetbal is GEEN RELIGIE maar SPORT !!! Jawel meneer SPORT SPORT SPORT !!!
  En alleen daarvoor ga ik naar het stadion, en ja, ook met mijn kinderen, maar niet naar sclessin, want leg maar eens aan uw zoontje van 11 uit waarom die gemaskerde vent Steven Defour zijn hoofd heeft afgehakt.
  Of zoals een paar jaar geleden dat ze hun eigen stadion bijna in de fik hadden gestoken, of zoals vorig seizoen de voorzitter gemolesteerd te hebben.
  Wetende, dat de dag erna dat gastje op de maandagtraining alle discipline op de mat moet leggen !!
  NEEN meneer de journalist of meneer voorhees, dit is geen mooie brief !!!

  Like

  • Zijt ge niet beschaamd zoiets te schrijven.ik noem dat crapuleus en van iemand ZONDER enig verstand.Wat dan te denken van CIMAN …het is niet omdat het ziojn laatste wedstrijd is dat hij geen rode kaart moest krijgen.Wij hebben meer eerbied en gaan niet schrijven over zijn dochter …maar jullie DWAZE boeren van FCB

   Like

 4. dat spandoek = erover
  anderlecht supporters die de boel afbreken = erover
  Kan er nu eens ( en dit is niet alleen in belgie ) eens een “topmatch” plaatsvinden zonder dat er zo idioten de boel verzieken ?
  Overal heb je van die hooligans ( ze noemen zichzelf dan “echte” supporters ) die de boel opjagen .
  Wat Defour deed (in de match) kan natuurlijk niet maar die jong en alle spelers die daar op dat veld staan doen dat ook maar alleen om hunne boterham te verdienen en jullie te vermaken en dan doet iedereen zo tegen die gast …..
  Kunt ge er niet tegen dat hij of iemand anders speelt , loop dan niet de boel te verzieken en blijf weg en supporter voor iemand anders .
  En als ge zonodig wilt schreeuwen en de boel kapotslaan en ik weet niet wat nog allemaal ……… doe dat dan bij u thuis op uwe eigen tv.
  Ik heb zelf niets tegen Standaard of anderlecht en voetbal intereseert mij ook bitter weinig maar tegen zo mensen moet strenger opgetreden worden .
  groetjes den dave

  Like

 5. Om op de vraag te antwooden ivm KV Mechelen: Nee, indien KV betrokken partij zou zijn zou er alles behalve heisa over gemaakt worden. En daar hebben we bewijs van. Toen KVM Buyens en Seth De Witte (2 Lierse jeugdprodukten) wegplukte, ontvouwden de Lierse supporters een spandoek waarop Buyens een pijpbeurt aan De Witte gaf (of omgekeerd). Geen gazet die er naar omzag.

  Like

 6. Prachtige brief? Eerder geschreven door iemand die blijkbaar niet stilstaat bij zijn eigen woorden “voor ons is voetbal géén sport maar Religie” We hebben allemaal gezien wat religie kan doen bij bepaalde mensen die niet voorzien zijn van meerdere hersencellen. Dat die persoon eens kijkt als Standard op bezoek komt naar Daknam en hoe onze supporters Scholtz zullen verwelkomen. Ze kunnen er misschien nog iets deftig uit leren…..

  Like

 7. OOOOOOOH, moeten we nu allemaal medelijden gaan hebben met jullie. Jullie zijn misbegrepen, jullie zijn de outsiders,… Soms moet je gewoon eens zeggen ‘sorry, was niet zo bedoeld’.
  Maar nee, meneer kruipt liever in de slachtofferrol.

  Like

 8. Eerst en vooral: zeer mooie brief waaruit veel passie blijkt.
  Echter ook een vraag aan de schrijver ervan: Defour naar Anderlecht is ondenkbaar. Maar Van Damme die de omgekeerde beweging maakt, dat moet dan wel kunnen?? Beetje zelfkritiek mag ook wel.
  Oh ja, ik ben GEEN Anderlechtsupporter en ik heb zelfs (sportieve) sympathie voor Standard.

  Like

 9. Als moeder van twee kinderen keek ik mee vanavond naar Karrewiet. Het ging over wat kinderen vonden van het spandoek. Misschien kan de schrijver van deze brief daar eens zijn uitleg eens gaan geven want de kinderen verstonden het allemaal niet zo goed.
  Voetbal is een religie? Voor mij goed. Maar laat ons het extremisme misschien uit beiden houden.
  En wat vrije meningsuiting betreft? Ik ben grote fan maar dit betekent dat ik mijn kinderen niet leer dat ze niet alles kunnen zeggen wat ze maar willen, wanneer ze dit willen.

  Like

 10. Schandalig hoe iemand zo kan denken over zoiets iemand die dit linkt aan de IS is een zieke geest , je bent zelf een zieke geest als je niet inziet dat dit niet oké is. Als je dit kunt schrijven heb je totaal geen idee van wat er gaande is in de wereld. Mijn vraag voor jou : Hoe is Defour destijds ven Genk naar Standard gegaan ook niet helemaal koosjer dacht ik zo. En dat standard een rechtstreekse rivaal van Genk is weet u waarschijnlijk al wel. Nog iets Dat het maar een cartoon is is niet waar dit is gewoon ziek.

  Like

 11. Groot gelijk! Nog maar pas geleden waren we allemaal Charlie en nu struikelt iedereen over een uit de kluiten gewassen cartoon. Hypocriet gewoon! En wat de sfeer of Sclessin betreft: daar ben ik als Racing Genk-supporter best jaloers op…

  Like

 12. De mensen die hier maar blijven verontwaardigd zijn, moeten misschien eerst eens hun eigen verstand tegen het licht houden alvorens anderen te beschuldigen van dommekloterij.
  Proficiat aan de mannen van Standard: jullie zijn geslaagd in wat velen dachten dat onmogelijk was geworden in ons politiek-correcte en overdreven hypocriete land: ouderwets shockeren, geweldig!
  Forza Lokeren!

  Like

 13. De echte twaalfde man is er in geslaagd zijn ploeg te helpen een hak te zetten. Ik zag er de bedoeling en humor direct van in. Ik begrijp ook Uw prachtige reactie volkomen ! En dat is gemeend, van een Club Brugge-supporter !

  Like

 14. voor de weinige keren dat we in het belgische voetbal eens een defitg spandoek te zien krijgen…….
  ok het was beetje grof, maar zie toch eens de humor er van in….
  alle mensen die beetje verstand hebben van voetbal weten waarover het spandoek ging en wat de bedoeling ervan was
  en is dat nu zo moelijk om aan een kind uit te leggen dat er rivaliteit is tussen bepaalde clubs? dat je niet zomaar de ene rivaal voor de ander kan inruilen?

  (voor de duidelijkheid, ben geen standardfan)

  Like

 15. Als je in deze brief al leest dat voetbal als” een heilige oorlog” wordt bestempeld ,dan kan je inderdaad de vergelijking met dit horrorbeeld samen trekken naar de perverse ideeen van de tifosi die dit maken !!!! Gewoon marginaal ,als ook deze brief naar radio 1

  Like

  • 40 jaar geleden zei Rinus Michels al “voetbal is oorlog”. Nu rest nog de vraag of u weet wie Rinus Michels is? Als je het niet weet, zoek het eens op en ook wat die man voor het voetbal betekend en gepresteerd heeft.

   Like

 16. Knap verwoord. Het siert u als vurige supporter. Maar spreek aub niet over frustratie vd pers want als ik uw brief zou moeten samenvatten in 1 woord dan kom ik ook bij frustratie terecht. Het spandoek op zich vind ik zeker kunnen. En, toegegeven de ambiance bij jullie is de beste van het hele land. Maar besef aub ook eens dat standard – Anderlecht al een paar jaar niets meer met voetbal te maken heeft! En daar gaat jullie religie net iets te ver naar mijn mening. Anderlechtsupporter

  Like

 17. Wat is de media toch paars wit in ons land….

  Al defour nou niet bij paars wit zou gespeeld hebben dan zou er niks aan de hand zijn. maar omdat hij rood gekregen heeft en anderlecht verloren heeft is het een RAMP

  dit is een normaal spandoek waar standard supporters tonen dat hij niet meer welkom is bij hun omdat hij ze verraden heeft. Denk je nou echt dat ze hem letterlijk willen onthoofden…. Nee ze tonen hiermee hun onvrede met zijn transfer.

  Anderlecht maakt stoelen kapot in het uitvak en zorgt voor grote schade maar de media praat hier niet over de focus wordt gelegd op Standard en hun schandalige tifo.

  Nee de enigste supporters die zich weer laten kennen hebben zijn die van Anderlecht die niet tegen hun verlies kunnen en daarom maar stoelen kapot maken. Zelfde gebeurde op brugge ze verloren en ze begonnen met stenen te gooien naar brugse supportersbussen…

  Ze zien dat brugge punte uitloopt en ze kunnen er niet mee leven want ze MOETEN kampioen worden…

  Zielige media hoor… Hopelijk haalt standard play off 1 en geven ze anderlecht pak slaag daar in.

  Like

 18. 14 dagen geleden…de wereld op zn kop in Parijs !!! idioten die 17 mensen afknallen !! nu, een voetbalmatch…een tifo,gebaseerd op een film…..en nog beginnen mekkeren over vrije-meningsuiting !! man toch, tis maar voetbal hoor !!

  Like

 19. Respect!!! Moest anderlecht dit gedaan hebben dan was er niks over gezegd !! Wie laatst lacht best lacht !! Vrije meningsuiting !! Zijn paar weken geleden nog spijtig genoeg slachtoffers voor gevalle en dan gaat de media een heel ander beeld geven over een tifo die totaal niet verwijst naar de is…. dit maakt de media ervan!! En iedereen die er direct mee weg is .. al tot in het buitenland .. proficiat media en commentatoren. . U hebt het Belgische voetbal weer in een mooi daglicht gezet ..proficiat !
  Volle steun voor de standardfan ! En laat al die anderlecht pijpers maar wenen … (filip joos, ….) ik kan niet wachten tot de volgende ontmoeting! ! (Fcb supporter! )

  Like

 20. Als rasechte club-supporter heb ik genoten van jou gepassioneerde brief, zo goed als 100% de nagel op de kop man. Ik krijg stenen kloten van die hypocriete verontwaardiging van de Filip Joosjes en consoorten. Zeer spitsvondige actie was het en ik kan gerust geloven dat jullie zich krom gelachen hebben toen provocateur Defour ondanks al zijn stoere en uitdagende verklaringen vooraf kopje onder ging in de hel (kopje onder, heb je hem ;-))

  Like

 21. Wahahaha, wat een heisa allemaal. Filip Joos en companen zijn en blijven zeveraars. Dat spandoek, pffff voor mij persoonlijk not done maar 1 ding niet vergeten mensen, zonder “jullie Steven Defour” stonden die trofeeën van 2008 en 2009 ergens anders op de kast.

  Like

 22. Prachtige brief ! respect 8 en Inderdaad de U96 horen bij de ziel van Standard juist zoals PHK. PS ben ook standaard fan en zit altijd in T1 tussen de beide spionkoppen in en dat is genieten !
  En ja defour is aangeboden bij Duchatelet, maar ga eens vragen wat wij moesten betalen voor die Pipo !!! Wel iets meer dan dat dit van Anderlecht betaald hebben.
  Misschien eens de malafide managers van die spelers eens onder de loep nemen, die kijken ook maar alleen naar hunne eigen portemonee !

  Like

 23. Hij vergeet er wel bij te zeggen dat standard hem had kunnen terug kopen maar dat ze hem te duur vonden, wie is er dan respectloos? Mooie brief maar hij houd geen steek!

  Like

 24. Een prachtige brief?

  Dit is een blauwdruk van een extremistische discours.

  We beginnen met het verdedigen van een daad die door het merendeel van de maatschappij verworpen wordt. Dus draait u de rollen om. Het is niet de daad die verwerpelijk is, het is de maatschappij die fout zit en de daad niet kan plaatsen.

  Vervolgens beroept u zich op een hoger doel want voor u is voetbal, en dan vooral het voetbal van Standard, uw religie. Maar u gaat wel voorbij aan het feit dat velen wel uw religie delen, maar niet de manier hoe u ze naar eigen goeddunken invult. Extremisten claimen wel eens vaker dat zij het meest geloviger zijn dan de anderen, en al degenen die hun visie niet delen, dat zijn bijgevolg ongelovigen.

  U plaatst zichzelf vervolgens vol trots buiten die stoute maatschappij (wij tegen de rest weet u wel), ook een kunstje dat bekend oogt.

  De rest van de argumenten is een allegaartje waarbij u wild in het rond mept, in de hoop iets te raken. Een beetje politiek, een snuifje maatschappijkritiek over horror en games,…

  Uiteraard volgen dan de obligate beledigingen aan het adres van iedereen die het niet met u eens is. Want zo werkt het tenslotte, u veroordeelt diegenen die het aandurven om een oordeel over uw daden uit te spreken.

  Michel Verschueren mag bv. niet over ethiek spreken want in 1984 (31 jaar geleden) was hij betrokken bij een omkopingszaak. Sta me toe om dit een beetje ironisch te vinden aangezien in datzelfde jaar zware straffen werden uitgesproken voor de (ex-)spelers van Standard en zijn bestuur omwille van de omkopingszaak tegen Waterschei. Dus laten we oude koeien in de gracht laten waar ze thuishoren want ze doen niet terzake.

  En tot slot, even over het mikpunt van u haat. Steven, een jongen van 25 jaar die zijn geld verdient als profvoetballer. Een jongen die na een jeugdopleiding bij Mechelen naar Genk ging waar hij vervolgens (op niet zo’n nette manier) door Standard daar werd weggehaald. Een jongen die tijdens de periode bij de club met hart en ziel speelde voor uw club en een grote bijdrage had in de eerste titels na 25 jaar. Daarna, want zo gaat het in voetbal, besloot hij te vertrekken op zoek naar nieuwe sportieve uitdagingen en een beter financiële voorwaarden. Een beetje zoals een werknemer die vind dat hij de top heeft bereikt bij zijn huidig bedrijf en een volgende stap zet in zijn carrière.

  Bij Porto kon hij echter nooit echt brengen wat hijzelf en vele anderen wel hadden verwacht. Dus hij gaf aan dat hij weg wou en de club was bereid aan een transfer te werken. Standard had geen interesse en RSCA besloot te onderhandelen en de speler terug naar België te halen. Dus de speler ging hierop in: weg bij de club waar het allemaal wat minder liep, terug naar België, naar een club waar hij hopelijk terug kon aanknopen met het succes van ervoor. Dus ja, dat is echt iemand die je hartstochtelijk moet haten omdat hij iets gedaan heeft wat 99% van de mensen in zijn plaats ook hadden gedaan.

  Ach, genoeg hierover. Ik als gematigde gelovige vond het jammer dat mijn religie weer eens op de achtergrond werd gezet. Het was een zwakke match met slecht voetbal, weinig kansen en een zwakke wedstrijdleiding. Dus ik deel uw hoop dat het volgende treffen van beide clubs deze wedstrijd ruimschoots zal overtreffen. Enkel is mijn invulling vrees ik iets anders dan die van u…

  Like

  • Zo is dat Tim. Eindelijk eens iemand met wel een portie gezond verstand. Voetbal wordt tegenwoordig wat vaak verheven tot religie om zo een aantal baldadigheden en acties te kunnen verdedigen.

   Zelfs een religie staat niet boven de wet en het voetbal al zeker niet, al menen een aantal supporters van Standard dat wel en komen ze er vaak ook nog mee weg.

   Als sport-evenement was deze Standard-Anderlecht alleszins van erg zwakke kwaliteit en de tifo getuigde bovendien van bijzonder weinig smaak. Dat het een huzarenstukje en kunstig gemaakt was, doet niet ter zake. De boodschap was eigenlijk gewoon haatdragend en in deze tijden van beangstigend terrorisme absoluut ‘not done’. Dit heeft niets meer sport, noch met vrije meningsuiting te maken, maar vooral met wansmaak en onverdraagzaamheid.

   Like

 25. sorry maar voetbal is geen religie , religigieuze twisten kosten overal op de wereld elke dag mensenlevens en dan voetbal een religie nomen is nogal dom van deze brievenschrijver vind ik persoonlijk 

  Like

 26. Een prachtige tekst en je hebt voor 100% gelijk, het spandoek was hilarisch! En uitermate prachtig om dit voor elkaar te krijgen, mijn steun hebben jullie!

  (FcB fan)

  Like

 27. Charly hebdo moet je kopen om het te zien(tot het in de media kwam). Tifo heeft heel het stadion en de mensen thuis voor de buis “moeten” zien. Ik nodig elkeen die achter deze wansmakelijke tifo staat uit om het voor een klas 7 jarige kids te gaan uitleggen.

  Like

  • heb een 7 jarig dochtertje en heb het haar uitgelegd dat dit van een film komt en dat het niet echt was maar zoals een spot zoals met carnaval.daar zie je ook dat sommige mensen bespot worden en dat het allemaal maar om te lachen is en waarom die mannen met blote namaak tieten rondlopen dat snapt ze niet – maar leg het maar eens uit aan 7 tot 15 jarige met de onthoofdingen – aanslagen – terrorisme. waarom ze dat doen en of we ons nog veilig voelen en dat het in onze stad komt. dit meld de media alle dagen zelfs op ketnet.

   Like

 28. Geef geen comentaar op joos en van den bempt doe weten nie eens dat bal rond is schande voor sporza zo amateurs . Was dikverdiend anderlecht was zwak en dufour heel dom!

  Like

 29. Als ik eenzelfde spandoek maak van iedere Standaar supporter en hang dat voor hun huis. zou dat ook grappig overkomen bij hun familie?
  Recht hebben op vrije meningsuiting????
  Toch zijn er grenzen.

  Like

 30. Dus, bij de “Aartsvijand” gaan spelen is “not done”. Wel, ik heb ook een vraag voor de schrijver: “Hoeveel keer ben jij in je leven al van werk(gever) veranderd?”. Hierbij ga ik er gemakshalve vanuit dat je werk hebt en ik je dus niet betaal.

  Like

 31. ik weet een ding die spelers van standaar liggen daar nt wakker van zijn verdienen genoeg en veel supporters moeten daar een jaar voor werken !!!! zal hun worst wezen GELD EN COMMERCIE jongens wakker worden maar ja de meeste hebben verstand van een fistick he !

  Like

 32. IEMAND DIE ZO’N BRIEF SCHRIJFT, HEEFT GEEN ENKEL SPOOR VERSTAND VAN SPORT IN HET ALGEMEEN EN VAN VOETBAL IN HET BIJZONDER. VOETBAL IS EEN POPULAIRE SPORT, ZONDER MEER. SPORT IS GEEN OORLOG. EEN SPORTVERENIGING SUPPORTEREN BETEKENT, ZONDER MEER, DIE VERENIGING STEUNEN EN AANMOEDIGEN TOT PRESTATIES, TOT BETERE PRESTATIES, TEGEN MENTAAL VERVAL. AANHANGER ZIJN VAN EEN SPORTVERENIGING IS DE ANDERE VERENIGINGEN EERBIEDIGEN ALSOOK DE KEUZES DIE DE RESPECTIEVE LEDEN MAKEN.
  EEN SUPPORTER DIE ZICHZELF RESPECTEER IS ER EEN DIE WEET EN AANVAARDT DAT HIJ WORDT GEBRUIKT DOOR DE LEIDING VAN DE VERENIGING DIE HIJ STEUNT OM ECONOMISCHE DOELEINDEN. ALS HIJ DAARDOOR IS GEFRUSTREERD, HEEFT HIJ MAAR EEN ALTERNATIEF: ZICH DAARBIJ NEERLEGGEN EN OPHOUDEN ASTRONOMISCHE BEDRAGEN OP TE HOESTEN OM ZIJN ONTEVREDENHEID TE GAAN SCHREEUWEN OP TRIBUNES EN ZICH ONLEDIG TE HOUDEN MET GEWELD EN VANDALISME. EEN AANHANGER DIE ZICHZELF RESPECTEERT NEEMT DAARVAN AFSTAND EN AANVAARDT VERLIES ÉN VAN WEDSTRIJDEN ÉN VAN SPELERS, ONGEACHT WAAR DEZE VERDER HUN FORTUIN UIT GAAN BOUWEN.
  EEN AANHANGER DIE ZICHZELF RESPECTEERT IS ER EEN DIE WEET EN AANVAARDT EN BEGRIJPT DAT DE ENIGEN DIE EEN WEDSTRIJD LEVEREN, ZIJ DIE OP HET HET VELD LOPEN.
  EEN SUPPORTER DIE DAT NIET KAN BEGRIJPEN NOCH AANVAARDEN, HEEFT NIET HET MISTE RECHT OM ZICHZELF TOT SUPPORTER TE VERKLAREN NOCH TE VERKLAREN VERSTAND TE HEBBEN VAN SPORT.

  Like

 33. Gelukkig dat dit gebeurd is. Anders hadden de Hoge Heren in Extra Time geen voer om over te lullen. Met Mulder in pole position. Maar die wordt er dik voor betaald. Nederlander zeker.
  Wat een arrogante klootzak is die Vandenbempt. Heb hem eens tegengekomen op ere tribune van Man Utd. En ik maar een inspanning doen om eventjes vriendelijk te zijn als Vlamingen onder elkaar . Wat een arrogante reactie kreeg ik !!! Ze vergeten dat ze uiteindelijk maar ambtenaarkes zijn die door jou en mij – dik – betaald worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s