Standard heeft 15-jarig talent rondlopen op stage: “Een heel complete speler”


Woensdag 11 januari 2017

Standard heeft 15-jarig talent rondlopen op stage:

Met Adrien Trebel is er bij Standard een opmerkelijke afwezige op de stage. Maar er is ook een opmerkelijke aanwezige, een speler van slechts vijftien jaar.

Middenvelder Anaxis Dinsifwa kreeg van Jankovic de kans om zich te bewijzen. “Goed om zulke jongens aan het werk te zien in een professionele context”, vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Dinsifwa is ook Belgisch jeugdinternational. “Dat hij nu mee mag op stage is een teken dat Standard in hem gelooft”, zegt Joric Vandendriessche, bondscoach van de nationale U15. “Hij verdient deze kans, want het is een jongen met een voorbeeldige mentaliteit. Een heel complete speler ook. Bij Standard speelt hij op het middenveld, maar bij mij in de nationale ploeg was hij voornamelijk flankaanvaller.”

Dinsifwa heeft een wel erg opvallende naam. “Niemand op deze planeet heet zo volgens mij”, lacht Gautier Renders, zijn begeleider. Hij zou vernoemd zijn naar de Griekse filosoof Anaxagoras. “Anaxis speelde tot zijn elfde voor RRC Bosvoorde. Soms scoorde hij vijf tot tien goals per match. Hij was veel te goed en dus vroeg ik hem waar hij naartoe wou. Meteen antwoordde hij Standard. Na een proeftraining trad hij er meteen toe tot de Académie.”

Binnen enkele dagen wordt hij zestien. Dan wil Standard hem meteen een profcontract aanbieden, want zijn talent is ook andere clubs niet ontgaan. Anderlecht, maar ook clubs uit de Ligue 1 en Premier League zouden al azen op hem.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s