“Ik zie liever Standard – Ajax dan vier keer Anderlecht – Club Brugge”


Ik zie liever Standard - Ajax dan vier keer Anderlecht - Club Brugge

vrijdag 13 januari 2017 om 20:38
De inkomsten van de Eredivisie-clubs stagneren, zo bleek eerder deze week uit Europees onderzoek. Nederland moet nieuwe bronnen zien aan te boren en dus komt de Volkskrant vrijdagavond opnieuw op de proppen met de Beneliga. 

De krant houdt een uitgebreid pleidooi voor een gezamenlijke competitie, waarin de eerste tien van Nederland en de acht beste Belgische clubs opgenomen moeten worden. KNVB-directeur Gijs de Jong is evenwel voorzichtig. “Een competitie met België wordt pas een reële optie als clubs en supporters hiervoor openstaan.”

“We concentreren ons op vernieuwingen in de Nederlandse competities, omdat we eventuele veranderingen in het seizoen 2018-2019 al willen doorvoeren”, vertelt De Jong, die het plan heeft opgevat om de Eredivisie te verkleinen. Toch gooit hij de deur niet dicht. “Een Nederlands-Belgische competitie vergt een langere adem, maar het blijft interessant om over na te denken.”

Mening De Witte
Langs Belgische kant is Ivan De Witte is een stuk enthousiaster. De voorzitter van KAA Gent wijst meer uitstraling, meer kwaliteit en meer tv-gelden aan als belangrijkste motivatie. “Ik zie liever affiches als Standard – Ajax dan vier keer Anderlecht – Club Brugge. Het lijkt me geweldig om met Gent in de Kuip of in de Arena te voetballen.”

Volgens de Volkskrant is het kwaliteitsverschil tussen Nederlandse en Belgische clubs te verwaarlozen. Zo zijn er drie teams uit de Jupiler Pro League doorgedrongen tot de laatste 32 van de Europa League, tegenover 2 uit de Eredivisie.

“Er moet een voortrekker komen, een dragend comité misschien dat de geesten rijp kan maken. Dan kun je de Beneliga binnen twee jaar verwezenlijken”, besluit De Witte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s