Heeft Anderlecht vuil spelletje gespeeld? “Het voetbal is een veemarkt”


Heeft Anderlecht vuil spelletje gespeeld? Het voetbal is een veemarkt

maandag 16 januari 2017 om 07:00
Het was een wending die niemand zal aankomen: Adrien Trebel heeft getekend voor Anderlecht. De Franse middenvelder werd wekenlang gelinkt aan AA Gent, maar Anderlecht speelde korter op de bal. Hugo Camps vertrouwt deze transfer voor geen haar.

Camps vertelt in Het Laatste Nieuws dat Anderlecht zijn boekje te buiten is gegaan. “Wanneer wordt onderhandelen oplichterij? Trebel en Vanhaezebrouck leken elkaar gevonden te hebben. Een transfer was nog een kwestie van details. De Franse middenvelder zou AA Gent verlossen van ouderwetse looplijnen en losse flodders uit de tweede bal. Hij zou het strategische hart van de club zijn. Coach te velde, namens Hein. Adrien Trebel is nu speler van Anderlecht.”

Anderlecht heeft zich duidelijk niet populair gemaakt met deze transfer. “Was het gierigheid van Ivan De Witte? De wurgende overkill van Hein Vanhaezebrouck? De onverwachte hold-up van Anderlecht? De morele schipbreuk van Trebel zelf? Niemand weet het, maar het deugt niet. Het is het zoveelste bewijs dat voetbal een veemarkt is.”

Ook de rivaliteit tussen Standard en Anderlecht was van geen tel meer. “Hoe zit het nog met de rivaliteit tussen Anderlecht en Standard? Als er geld op tafel komt, blijft er kennelijk niets van over. Dan doen bloedfans in blinde adoratie er even niet toe.”

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s