Club Brugge vernedert Standard met hulp van doelman Hubert


Club Brugge vernedert Standard met hulp van doelman Hubert

zondag 22 januari 2017 om 16:15
Club Brugge heeft zijn ambities voor de titel kracht bijgezet. Op het veld van Standard speelde het een volwassen partij en won het met een afgetekende 0-3.

In een kolkend Sclessin wilde Standard de bezoekers meteen naar de keel grijpen, maar langer dan een paar minuten duurde dat niet. Club Brugge herstelde het evenwicht. Na twintig minuten kon Jelle Vossen de score openen. De kopbal van Vossen was erg flauw, maar doelman Guillaume Hubert verkeek en zag hem tot zijn grote verbazing in doel verdwijnen. Een zware domper voor Standard.

Standard kreeg meteen de kans om tegen te scoren, zowaar via de nieuwe linksachter Filip Mladenovic. Hij kapte Dion Cools mooi uit, maar zijn schot in de korte hoek waar houdbaar voor Ludovic Butelle. Het was meteen de gevaarlijkse kans voor Standard in die eerste helft. Club creëerde ook weinig, maar ging comfortabel de rust in met een 0-1.

Slachting na rust
De sleutel voor Club Brugge lag zoals vaak bij José Izquierdo. De Colombiaan was heel de partij ongrijpbaar voor tegenstander Reginal Goreux. Het was dan ook geen toeval dat Izquierdo de 0-2 inleiden. Goreux moest hem foutief stoppen, Ruud Vormer trapte de vrijschop heerlijk over de muur en binnen. 0-2 en boeken toe, maar toen moest er nog wat moois komen. Wesley Moraes, ingevallen voor een trekkebenende Vossen stond plots vrij voor Hubert na een lange bal van Butelle. Hij dribbelde de keeper simpel en werkte af: 0-3.

Club maakte er in de tweede helft een goednieuwssshow van, want Michel Preud’homme liet nog nieuwkomers Helibelton Palacios en Lex Immers invallen. Palacios kreeg een halfuurtje, Immers een paar minuten. Bij Standard viel Razvan Marin in, maar toen was het kalf al verdronken.

Problemen voor Standard
Club Brugge blijft door deze zege uiteraard aan de leiding. Voor Standard ziet het er penibel uit. Het belandt nu zowaar op een negende plaats.

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s