Club wint op z’n dooie gemak in Sclessin, Standard moet vrezen voor PO1


© photo news.

Twintig minuten voor tijd liep Sclessin al leeg. En geef de vertrekkers eens ongelijk. Standard werd vandaag op alle vlakken overklast door Club Brugge. Vossen, Vormer en Wesley zorgden voor een afgetekende 0-3 zege. De Rouches zien play-off 1 verder wegglippen.

Jankovic en Preud’homme kozen vandaag allebei voor een driemansdefensie. De enige wintertransfer die in de basis startte was Mladenovic, bij Club Brugge hield Preud’homme vast aan de gevestigde namen. En met succes. Blauw-zwart begon sterk aan de wedstrijd en drukte Standard terug tot op de eigen speelhelft. Het voetballend vermogen van Trebel werd duidelijk gemist op het Luikse middenveld. Het vuur ontbrak bij de Rouches en op de koop toe ging Hubert nog eens schlemielig in de fout. Een kopbal van Vossen liet hij onbegrijpelijk in doel vallen. Comedy capers.

Na de koffie leek Standard toch even voor gevaar te zorgen. De Rouches wilden een strafschop na hands van Simons. Gumienny liet (begrijpelijk) doorspelen. Toch kwam Club eigenlijk nooit in de problemen, al liep het met de blessures van Vossen en Poulain wel averij op. Preud’homme gooide Wesley en nieuwkomer Palacios in de strijd. Blauw-zwart schakelde daarbij ook simpel over naar een verdediging met vier man, om dan op vijf minuten tijd de wedstrijd helemaal te beslissen. Vormer krulde een vrije trap heerlijk in de winkelhaak en niet veel later strafte Wesley alweer slap verdedigend werk bij de Rouches genadeloos af: 0-3. Standard mag zich stilaan opmaken voor play-off 2.

hln

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s