Pijnlijk! Standard-fans geven spelers de volle laag na de match


Standard vermijdt nieuwe blamage dankzij blunderende Eupen-doelman

do 26/01/2017 – 22:24 Play-off I is steeds verder weg voor Standard. Tegen Eupen kon het voor de 5e match op een rij niet winnen. Maar uiteindelijk mocht het nog blij zijn met een punt. Vlak voor tijd ging doelman Van Crombrugge immers in de fout. Belfodil kon zo alsnog de 2-2 maken. “Goed gespeeld van Belfodil, maar vooral heel dom van mij”, was Van Crombrugge eerlijk.

Eupen Standard

Eupen-Standard in een notendop

  • Sleutelmoment: Meteen na de hoogst ongelukkige 2-2 van Standard slaat Eupen opnieuw toe, in de 91e minuut. Sylla waant zich matchwinnaar met zijn tweede van de avond, maar de lijnrechter werkt niet mee. Twijfelachtig.
  • Man van de Match: Als troostprijs krijgt Sylla wel de symbolische trofee voor Man van de Match. Ook zonder zijn maatje Onyekuru, die verdwaald is in de transfermolen, was hij een gesel voor de defensie.
  • Opvallend: De Braziliaan Danilo maakte in de tweede helft zijn debuut voor Standard. Hij is al de 35e speler die het rode shirt dit jaar mag aantrekken, in amper 23 matchen. Jankovic heeft puzzelstukjes genoeg, maar hij krijgt de puzzel niet gelegd.

Standard rekent zich al rijk na de eerste helft

De defensie van Eupen is dit seizoen een zeef en na 3 minuten loop het water er al een eerste keer lustig door. Belfodil zette de transferperikelen uit zijn hoofd en zijn hoofd tegen de bal: 0-1, ook een succesje voor aangever Marin, die voor het eerst in de basis stond.

Het was het begin van een match die nauwelijks zou stilvallen. Eupen riposteerde met een schot van Lazare op de paal en al-dan-niet penalty voor Sylla, die over de armen van Gillet ging, maar niet meteen wou vallen.

Eupen kon dat hoge niveau niet aanhouden. Standard speelde de eerste helft superieur uit en mocht nog mopperen dat het niet 0-2 werd. Een schitterende uithaal van Orlando Sa verdiende een beter lot dan de winkelhaak en vlak voor de rust lag doelman Van Crombrugge ook nog eens twee keer kort na elkaar in de weg.

Kehrweg kraait, tot de 89e minuut

In de tweede helft zwegen de kanonnen aanvankelijk, tot na tien minuten uit het niets de bal tot bij Lazare vloog aan de tweede paal. Hij haalde wild uit, maar Laifis kon zich niet meer uit de baan het schot gooien. De bal vloog via de Standard-verdediger in doel.

Eupen zette door en werd daar nog voor beloond ook. Blondelle – die tot dan vooral veel om zich heen had geschopt – pakte uit met een subtiele steekbal waar Sylla wel raad mee wist. Hij draaide rond Laifis en schoof de bal onder Gillet: 2-1.

De 5.000 fans aan de Kehrweg, een record voor dit seizoen, kraaiden van de pret. Gedragen door het publiek haalde Diagné vanaf zo’n 25 meter uit: op het puntje van de kruising! Maar het plezier zou niet blijven duren.

Standard had de hoop al bijna opgegeven toen Van Crombrugge in de 89e minuut ver uit zijn goal kwam op een diepe bal. Hij aarzelde om te trappen en Belfodil was hem te snel af. Tergend traag hobbelde de bal over de doellijn.

Een bijzonder slot van een aangename wedstrijd, die bijna nog veel bijzonderder was geweest. Sylla kopte in de 91e minuut een vrijschop in doel, maar de lijnrechter dacht – ogenschijnlijk ten onrechte – dat hij buitenspel stond.

VIDEO: Vreselijke blunder van Eupen-doelman Van Crombrugge

VRT

Jankovic: “Strijd om Play-off I is nog niet gestreden”

  • Hendrik Van Crombrugge (doelman Eupen over de 2-2): “Een diepe bal kwam in de rug van de verdediging. Ik wou de bal oprapen met mijn handen, maar wist niet goed waar ik stond en wou het risico niet lopen rood te krijgen. Belfodil zal gezien hebben dat ik twijfelde. Goed gespeeld van hem, maar vooral heel dom van mij. Zulke ballen komen zo vaak op je af als keeper. 9 van de 10 keer schiet je die weg. Vandaag neem ik de foute beslissing.”
  • Aleksandr Jankovic (coach Standard): “We kwamen naar hier om te winnen, dus we kunnen nooit tevreden zijn met een punt. We hadden altijd voor de 0-2 moeten gaan. In de 2e helft slikken we in een rustige periode kort achter elkaar 2 goals. Niet voor het eerst dit seizoen. Het vertrouwen was weg en de organisatie ook wel een beetje. De strijd om Play-off I is nog niet gestreden. Er zijn nog 21 punten te verdienen en het

 

 

bekijk hier de video

http://sporza.be/permalink/1.2876131

 

sporza

Advertenties

Eén reactie op “Pijnlijk! Standard-fans geven spelers de volle laag na de match

  1. voor mij zijn ze alléén maar aan het verslechten in de plaats van te verbeteren nog een andere trainer proberen misschien ik heb het moeilijk om supporter te zijn van standard maar we moeten verder maar hoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s