Belfodil vrijgesproken, Mladenovic krijgt 1 speeldag voorwaardelijke schorsing


Mladenovic krijgt een voorwaardelijke schorsing van 1 speeldag voor zijn ultravroege uitsluiting. © photo news.

UPDATE Ishak Belfodil en Filip Mladenovic moesten zich vandaag verantwoorden voor hun rode kaarten in de topper van afgelopen zondag op Anderlecht. Dat Mladenovic na zijn lichte rode kaart één speeldag voorwaardelijk kreeg, lag in de lijn van de verwachtingen. Opvallender is dat Belfodil, zoals Standard had gevraagd, werd vrijgesproken en helemaal geen schorsing krijgt.

Ishak Belfodil en Filip Mladenovic verschenen vanmiddag voor de Geschillencommissie na hun rode kaarten in de wedstrijd tegen Anderlecht. De Rouches gingen niet akkoord met het schorsingsvoorstel van het Bondsparket – 3 speeldagen voor Belfodil en eentje voor Mladenovic -. Belfodil kreeg in de slotfase rood wegens vermeend natrappen. Blijkbaar kon Standard de Geschillencommissie overtuigen dat Belfodil geen intentie had zijn tegenstander te raken, want hij werd vrijgesproken. De uitsluiting volstaat dus in zijn geval.

De Servische verdediger Mladenovic moest al na één minuut het veld verlaten, hij had Chipciu een por gegeven, al oordeelde scheidsrechter Vertenten op aangeven van zijn lijnrechter dat het om een armslag ging. Standard vroeg voor beide spelers de vrijspraak of een straf met uitstel. De Geschillencommissie volgde Standard daar dus in.

hln

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s