Transfer zorgt voor hommeles: ‘Standard betaalde deze som aan Gent’


Transfer zorgt voor hommeles: 'Standard betaalde deze som aan Gent'

03 Februari 2017 07:00
© PhotoNews

Standard begon nog redelijk rustig aan de wintermercato, maar naarmate de transfermarkt vorderde groeide Sclessin opnieuw uit tot een waar handelshuis. Terwijl er 17 spelers andere oorden opzochten, maakten 9 nieuwkomers hun opwachting. Daarbij ook Dieumerci Ndongala.

Die laatste werd overgenomen van AA Gent en is op zich toch een vreemde keuze. “Het aantrekken van Ndongala riep vragen op. Met Fai, Goreux, Luchkevych, Dossevi, Edmilson, Raman en Legear beschikt Jankovic al over zeven spelers voor de rechterflank. Terwijl Jankovic tijdens de winterstop nog hard werkte aan een systeem met een enkelvoudige bezetting op de flanken. Bovendien betaalde Standard 1,5 miljoen voor Ndongala die pas ten vroegste in maart weer helemaal fit is en dus niet meteen van nut kan zijn”, schrijft Het Laatste Nieuws.

Bovendien zorgde de komst van Ndongala voor hommeles aan de top van de club. “Voor het eerst sinds Venanzi voorzitter is, trok Standard een speler aan met Mogi Bayat als tussenpersoon. In het makelaarswereldje is het een publiek geheim dat Bayat en Christophe Henrotay niet bepaald op dezelfde golflengte zitten. En laat die Henrotay nu net de boezemvriend van Daniel Van Buyten zijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s