Standard wordt in eigen huis aan flarden gespeeld door Kortrijk


Standard wordt in eigen huis aan flarden gespeeld door Kortrijk

zaterdag 4 februari 2017 om 19:31
Standard kon afgelopen week nog vieren na de 0-0 tegen Anderlecht, maar nu krijgt het terug een koude douche. Een uitgekookt KV Kortrijk vernederde Standard met een zware 0-3.

Standard moest deze partij winnen om de kansen op Play-Off 1 gaaf te houden, het kreeg dan ook de eerste kans. Verdediger Kosanovic schoot na twee minuten voorlangs en ook Dossevi kon even later niet scoren. Aan de overkant toonde Kortrijk wel zijn angel, maar Hannes Van Der Bruggen was te laat om een mooie assist binnen te toetsen. Op het kwartier kreeg ook de bliksemsnelle Chevalier een counterkans, maar hij stuitte op Gillet.

Even later had Kortrijk de openingstreffer toch beet. Uitgerekend nieuwkomer Luchkevych werkte slecht weg bij Standard, Chevalier bedankte en knalde via de deklat binnen. Goal nummer vier al voor de Fransman. Standard probeerde druk te ontwikkelen en kreeg net voor de rust een grote kans. Belfodil stond vrij aan de tweede paal en versloeg Sifakis, maar verdediger Goutas redde op de lijn. Rusten bij 0-1.

Kopje onder
Standard kwam mak uit de kleedkamers, Kortrijk dirigeerde in het begin van de tweede helft. Tot overmaat van ramp gleed Alexander Scholz net voor het uur naast de bal. Saadi kwam alleen voor Gillet en dan is het vaak prijs voor de trefzekere spits. 0-2, een flinke klap voor de Rouches. Standard zette daarna nog wel even druk, maar die was steriel.

Kortrijk amuseerde zich wel in Luik en deed er nog eentje bij. Opnieuw Saadi scoorde uit het niets met een halve omhaal. Aardig wat fans trokken toen al naar de uitgang. Standard is doodziek, zoveel is duidelijk.

Play-Off 2
De kans dat Standard Play-Off 2 zal moeten spelen is nu bijzonder groot. Het staat op zes punten van AA Gent, de huidige nummer zes. Gent speelt bovendien morgen nog. Met nog vijf wedstrijden in de reguliere competitie ziet het er dramatisch uit voor Standard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s