De juiste man op de juiste plaats: haal Wilmots naar Standard!


Wilmots

Standard doet het niet goed. Zowel Ferrera als Jankovic slaagden er niet in om de ploeg goed te laten voetballen. Er waren wel goede wedstrijden, maar een reeks neerzetten, nee, dat lukt al lang niet meer.

De spelersgroep is kwalitatief goed genoeg. De wintertransferperiode was goed. Maar het draait niet. Dan kan ik meer één reden naar voor schuiven: de trainer. Jankovic begon goed, maar maakt toch te veel tactische fouten.

Al is tactiek niet het belangrijkste aan de boorden van de Maas. Standard behaalt successen dankzij een vurige mentaliteit en de wisselwerking met de supporters. Die mentaliteit kán er wel zijn, met Scholz, Goreux, Enoh, Danilo, Edmilson, Belfodil en Sá heb je genoeg jongens met karakter. Die mentaliteit moet enkel nog aangewakkert worden.

Wie kan dat beter dan Marc Wilmots? Zelf was hij een speler met een enorme mentaliteit, hij kent de club door en door en bewees bij de Rode Duivels al dat hij een briljante motivator is. Vaak werd gezegd dat hij niets van tactiek kent, maar dat waren vooral de woorden van mensen die enkel naar de Belgen kijken. Ik kan je verzekeren dat iemand met zoveel ervaring als speler iets van tactiek kent. Al is, nogmaals, mentaliteit het belangrijkste.

Hij is vaak aanwezig op Sclessin en kent dus de huidige kern. Van Buyten was op het WK erg belangrijk voor Wilmots en is nu een belangrijk figuur bij Standard.

Wilmots is volgens mij de juiste man op de juiste plaats. Als hij nu aangesteld wordt, kan hij dit seizoen het maximum uit de spelersgroep halen en volgend seizoen voor de top 3 gaan. Hij kan ervoor zorgen dat de spelers er elke wedstrijd vol voor gaan. Haal hem naar Standard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: