Luzon over Standard: ‘Je kan niet winnen zonder stabilteit in je ploeg’


Luzon over Standard: 'Je kan niet winnen zonder stabilteit in je ploeg'

woensdag 8 februari 2017 om 14:45
Guy Luzon weet hoe moeilijk is om trainer te zijn bij Stadard. Luzon begon zijn periode in Luik met een verbluffende 27 op 27. Maar na tegenvallende Play-Offs moest hij uiteindelijk toch beschikken. In La Dernière Heure laat de Israeliër zijn licht schijnen op de mindere prestaties van de Rouches.

Luzon geeft toe dat Aleksander Jankovic niet het materiaal heeft waar hij over beschikte, maar de coach ziet toch vooral een gebrek aan stabiliteit. “Het is moeilijk om een winnend team te bouwen zonder stabiliteit in de ploeg. Het eerste wat een coach op orde moet te zetten, is een goede organisatie. Dat begint met het bouwen van een ijzeren verdediging. Want als je de nul kan houden, hoef je alleen maar een doelpunt te maken om te winnen”, zegt Luzon.

Mentaliteit
Maar ook het mentale aspect is belangrijk volgens Luzon. “Je moet je spelers bescheiden en geconcentreerd kunnen houden. Ik zag dat de Standard een punt op Anderlecht had gewonnen ondanks twee uitsluitingen We hadden hetzelfde in Anderlecht. We eindigden met negen spelers na twee rode kaarten, maar we pakten toch een punt ( 1-1). Dat is hoe Standard moet spelen: je elke wedstrijd inzetten alsof het de Classico is”, aldus Luzon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s