Standard hard aangepakt: “Wie druk niet aankan, moet maar gaan snookeren”


Standard hard aangepakt: Wie druk niet aankan, moet maar gaan snookeren

donderdag 9 februari 2017 om 15:15
Standard is de laatste maanden niet goed bezig, ook de trainerswissel heeft bitter weinig verschil gemaakt. Vooral over de mentaliteit van de spelers wordt er geklaagd, en volgens ex-trainer Ivan Vukomanovic is dat niet zo vreemd.

Vukomanovic denkt dat er in zijn periode als T2 (en later even T1) van Standard meer werd gelet op inzet. “Wanneer je naar Standard gaat, weet je waar je aan begint. Op Standard is alles emotie, meer nog dan ergens anders. Als je de druk niet aankan, moet je gaan snookeren. Je moet weten wat het betekent om het shirt van Standard te dragen. Je moet willen sterven op het terrein. Dat was in mijn tijd hét criterium voor transfers: gasten met Standard-mentaliteit”, vertelt hij in La Dernière Heure.

Vukomanovic geeft toe dat er druk is … maar het kan nog erger. “Ik weet nog dat wij net hadden verloren op eigen veld van Zulte Waregem, 1-2. De supporters zijn toen op het veld geraakt, de match werd stilgelegd. We waren twaalfde na elf speeldagen, met drie punten boven de degradatiestreep. De volgende week was het thuis 0-0 tegen Sevilla en zijn we 0-2 gaan winnen op Anderlecht. De druk kon niet zwaarder zijn.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s