Van Buyten dropt bommetje: “Hadden Trebel kunnen houden”


Van Buyten dropt bommetje:

13 Februari 2017 08:00
© PhotoNews

Daniël Van Buyten heeft zich laten horen. En hoe! De sportieve raadgever bij Standard is niet tevreden over de mercato van de Rouches. Hij komt met opvallend nieuws over Adrien Trebel.

Van Buyten kan zich niet vinden in het vertrek van Trebel naar Anderlecht. Razvan Marin halen als vervanger, vond hij een slecht signaal. Duidelijke kritiek op Olivier Renard.

“Ik heb ook gezegd: ‘Als je Trebel laat gaan, verlies je een pijler in deze ploeg.’ Je kan zeggen wat je wil, maar ik ben elke dag op de club, ik zit er middenin, ik weet hoe die speler in mekaar steekt. Het is een jongen waar je mee moet kunnen omgaan, maar het is geen dommerik. Als hij onder druk staat en er zin in heeft, kan hij een heel goeie speler zijn. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat bij Anderlecht nog zal bewijzen. Met Trebel hebben we een speler laten vertrekken die de competitie kent en die ons nog grote diensten had kunnen bewijzen. In de plaats komt Marin, die amper 20 is, die uit een andere competitie komt en tijd nodig heeft om zich aan te passen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Trebel kunnen houden
“Die jongen heeft kwaliteiten, maar je mag niet verwachten dat hij meteen de plaats inneemt van een ervaren speler als Trebel. Als je een jongen van 20 haalt, is kwalificatie voor play-off 1 niet meer de prioriteit, dan werk je al aan de toekomst.” Ik heb met Trebel gepraat, ik heb hem gezegd dat hij zich zo niet kon gedragen en dat hij geen speler was om langs de achterdeur te vertrekken. We hadden hem kunnen recupereren. In zijn laatste match was hij héél sterk en maakte hij een fantastische goal. Hij had er ook met zijn klak naar kunnen gooien, maar dat heeft hij niet gedaan. We hadden hem kunnen zeggen: ‘Je blijft tot het einde van het seizoen, je helpt ons naar en in play-off 1, volgende zomer vinden we dan samen wel een oplossing.’ Dat had hij wel begrepen. Maar je laat hem vertrekken voor iemand die het kampioenschap niet kent, die de taal niet beheerst, die jong is en geen ervaring heeft. Ik heb mijn advies gegeven, maar de voorzitter heeft het anders beslist, misschien in overleg met andere mensen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s