Van Buyten woedend: “Onbegrijpelijk dat Standard deze transfers deed”


Van Buyten woedend:

13 Februari 2017 09:15
© PhotoNews

Daniël Van Buyten is niet te spreken over het feit dat Standard drie spelers van de hand deed die het volgens hem nog goed had kunnen gebruiken. Hij is ook boos om een ingaande transfer.

Jean-Luc Dompé, Isaac Mbenza en Beni Badibanga werden van de hand gedaan. Dieumerci Ndongola kwam over van AA Gent. Onbegrijpelijk volgens Van Buyten.

“Iederéén binnen de club geloofde in Mbenza. Ik kom uit Charleroi, ik heb Ndongala vaak zien spelen bij de Carolo’s. Hij is voor mij een heel goeie speler, ik wil absoluut niet discussiëren over zijn intrinsieke kwaliteiten. Als we een kruis maken over dit seizoen en al kijken naar de volgende seizoenen, zie ik geen enkel probleem in zijn transfer. Maar als je voortdurend bezig bent over de kwalificatie voor play-off 1, dan liggen de kaarten anders. Ik heb Bruno Venanzi gezegd dat ik in de huidige situatie niet begrijp waarom we enerzijds spelers als Badibanga, Dompé en Mbenza laten vertrekken, terwijl we anderzijds een speler halen die nog meer dan een maand geblesseerd is”, is hij teleurgesteld in Het Laatste Nieuws.

“In de situatie waarin we zitten, hebben we spelers nodig die meteen inzetbaar zijn. Het is nú dat de plaatsen in play-off 1 afgedwongen worden. Tenzij je zegt: dit seizoen is gedaan, we kijken al vooruit naar andere dingen. Je moet de mensen geen dromen verkopen voor niks. Dat Dompé geen makkelijke jongen is, doet voor mij niet ter zake. Daar moet je mee kunnen omgaan. Denk je dat het makkelijk werken is met iemand als Ribéry? Die heb ik neus-aan-neus weten staan met de trainer, maar hij bezorgt je prijzen. Als men me zegt dat Dompé geen kwaliteiten heeft, dan moet het zijn dat ik niet veel van voetbal ken. Maar dan vraag ik me af wat ik aan het doen ben.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s