Wordt de competitie straks op zijn kop gezet? “Dat zou nogal wat zijn”


Wordt de competitie straks op zijn kop gezet?

20 Februari 2017 12:48
© PhotoNews

Met nog drie speeldagen te gaan blijft de strijd om de top zes razend spannend. En mogelijk krijgt ze maandagnamiddag nog een nieuwe wending. Dan beslist het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) over de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Standard, die stilgelegd werd na wangedrag van beide supportersclans.

Standard hoopt de drie punten van die match alsnog te krijgen. “Het is toch ook ondenkbaar dat Standard die drie punten zomaar cadeau krijgt. Want ook al is het argument van de Luikse advocaten dat de match uiteindelijk definitief is gestaakt nadat er projectielen vanuit het vak met supporters van Charleroi waren gegooid, daarvoor waren het natuurlijk wel twee keer Standard-fans die dat deden”, legt Peter Vandenbempt uit bij Sporza.

De Geschillencommissie besliste om beide ploegen nul punten toe te kennen, maar wie weet komt er nu een andere oplossing uit de bus. “Wat natuurlijk wel kan bijvoorbeeld, is dat de match herspeeld moet worden, of enkel die laatste 20 minuten. Dat zou nogal eens wat zijn. Met Charleroi dat al 15 punten heeft gepakt in de laatste tien minuten zou ik daar Standard zijnde toch ook niet helemaal gerust in zijn. Het is wel een spannend dagje.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s