Update: ‘Standard wil tegen het reglement van de Pro League ingaan’


Update: 'Standard wil tegen het reglement van de Pro League ingaan'

dinsdag 21 februari 2017 om 07:32
In de zaak rond het duel tussen Sporting Charleroi en Standard Luik is ten lange leste een oordeel geveld. Noch de Henegouwers, noch de Luikenaars ontvangen punten voor de incidentrijke confrontatie van begin december. Vooral voor Standard valt die uitspraak ongelegen in de strijd om Play-Off 1.

Op 4 december van afgelopen jaar liep het duel tussen de twee Waalse ploegen volledig uit de hand. Beide supportersclans gooiden projectielen op het veld, waardoor de wedstrijd gestaakt werd. Op dat moment leidde Standard met 1-3. Dat sterkte de Rouches in hun overtuiging: ze deden er de voorbije maanden alles aan om de drie punten naar zich toe te trekken voor de groene tafel.

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft daar nu anders over beslist. Zowel Charleroi als Standard blijven puntenloos achter, melden de Luikenaars zelf op de eigen webstek. Schrale troost: ze zullen wel geen wedstrijd achter gesloten deuren moeten afwerken. Standard staat momenteel op de negende plek in de Jupiler Pro League en kan bijgevolg elk puntje gebruiken in de strijd om Play-Off 1. De club laat weten dat het zich de komende dagen zal beraden over eventuele verdere stappen.

Update 21/2 om 07.32 uur: Volgens Het Laatste Nieuws gaat Standard niet akkoord met het feit dat het nul punten krijgt. Het overweegt een nieuwe stap te zetten, eentje waarin het hoog spel speelt. ‘Alles wijst erop dat Standard tot het uiterste wil gaan en zich al wapent voor een nieuwe procedureslag. Als het zover komt, zou dat ongetwijfeld het nodige stof doen opwaaien.’

‘Naar de burgerlijke rechtbank stappen is namelijk in strijd met het reglement van de Pro League. Dat kan kwalijke gevolgen hebben. De leden van de Pro League kunnen dan een algemene vergadering beleggen waarin gestemd moet worden over het aanblijven van Standard. De Rouches spelen dus met vuur’, dat schrijft de krant.

Dinsdag neemt Standard normaal een beslissing. Dan weten we of de Rouches voor een nieuwe procedureslag gaan.

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s