Standard-hooligans richten ravage aan rond Astridpark: “Info naar Luik sturen”


Standard-hooligans richten ravage aan rond Astridpark: Info naar Luik sturen

maandag 27 februari 2017 om 15:30
De fans van RSC Anderlecht mochten zondagavond juichen door de 2-0-zege tegen KRC Genk, maar bij buitenkomst uit het Constant Vanden Stock-stadion zag de omgeving er wat anders uit. Tijdens het duel werd namelijk veelvuldig graffiti aangepast rond de voetbaltempel. De verantwoordelijken: Standard-hooligans. 

Sudinfo komt maandag met het nieuws naar buiten en wijst de Ultras Infernos met de vinger. Dat is een radical fanclub van de Rouches. Rond het Astridpark werden heel wat zaken beklad. “De supporters hebben verschillende keren ‘UI96’ aangebracht op voorgevels en schreven ‘Luik’ in verticale letters op een voordeur van een café. We hebben ook graffiti vastgesteld op de toegangspoorten en de muren van het stadion”, geeft Marie Verbeke, woordvoerster van de politie, wat extra toelichting.

“Twee proces-verbalen zijn opgesteld, maar zullen allebei aan mekaar verbonden zijn. We wachten nu op de complete analyse van de video op de bewakingscamera’s. Als de beelden van goede kwaliteit zijn, zullen we alle feiten zo goed mogelijk verzamelen om door te sturen naar onze collega’s in Luik, in de hoop dat zij iemand kunnen identificeren.” Door een 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen greep Standard zondagmiddag definitief naast Play-Off 1.

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s