Van Damme hard voor Standard-bestuur: “Club Brugge heeft dat begrepen”


Van Damme hard voor Standard-bestuur: Club Brugge heeft dat begrepen

vrijdag 3 maart 2017 om 07:15
Jelle Van Damme maakt momenteel furore bij L.A. Galaxy, maar hij volgt het Belgische voetbal nog steeds op de voet. Hij bekijkt ook zijn ex-club Standard, maar daar gebeurt er weinig om vrolijk van te worden. De ex-Rode Duivel hoopt dat Standard snel orde op zaken kan stellen, al hoopt hij dat wel al een tijdje.  “Ik zeg het nu al zeven jaar. Die club heeft stabiliteit nodig. Ze blijven constant van trainer wisselen. Er is geen regelmaat. Heel spijtig, want het blijft een zalige club. Ze begonnen het seizoen met een kern van meer dan 30 spelers. Dat kan niet werken”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De oplossing is voor Van Damme niet zo moeilijk. “Wat ze moeten doen? Ik heb het tegen Duchâtelet destijds vaak genoeg gezegd. 80 procent van de spelersgroep bij mekaar houden en een kwaliteitsinjectie toevoegen. Als je wil meedoen voor de prijzen, moet je in de spelersgroep investeren. Elk jaar weer een hele nieuwe ploeg laten aanrukken, dat marcheert niet.”

Standard kan in die zin beter een voorbeeld nemen aan de concurrentie. “Bij Club Brugge hebben ze dat begrepen. Die houden hun elftal grotendeels samen en voegen er een paar goede spelers aan toe. Dat werpt nu zijn vruchten af. Ik hoop echt dat Standard ook die richting uitgaat. Nu alleen Venanzi en Renard het nog voor het zeggen hebben, is er in de bestuurskamer in elk geval duidelijkheid. Ik hoop dat daarmee de eerste stap gezet is.”

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s