Liep Standard ideale trainer mis? “Hij was de juiste man geweest”


Liep Standard ideale trainer mis? Hij was de juiste man geweest

dinsdag 14 maart 2017 om 16:15
Standard deed dit seizoen een gedurfde trainerswissel, het ruilde Yannick Ferrera in voor Aleksandar Jankovic. Dat blijft tot vandaag een dubieuze beslissing, want de resultaten zijn niet verbeterd. Dat had misschien wél gekund met Sergio Conceiçao.

Conceiçao was één van de namen die genoemd werden als mogelijke opvolger van Ferrera. Uiteindelijk werd het echter toen Jankovic, Conceiçao is ondertussen actief bij Nantes, waar Guilaume Gillet dolblij is met zijn komst.

“Sinds hij er is gaat het veel beter. Het is een beetje een heropleving voor mij en de ploeg. De coach heeft ons veel vertrouwen gegeven. Hij werkt op het tactische plan, ik denk dat we daarin veel te leren hebben. Hij heeft de vinger kunnen leggen op onze fouten, dat deed ons goed”, vertelt Gillet in La Dernière Heure.

Het gaat zo vlot voor de Portugees dat hij zelfs genoemd werd als coach van Leicester City. “Zijn naam circuleerde, day klopt. Maar hij wil vol voor zijn doel gaan bij Nantes. Leicester kwam te snel voor hem. Hij wil het seizoen hier voltooien. We praten veel met hem, op een positieve manier. Het is een jonge, dynamische coach, het zou spijtig zijn als hij na twee maanden weggaat.”

Standard?
Misschien was Conceiçao een perfecte kandidaat geweest voor Standard, de club waar Gillet één jaartje in de jeugdopleiding zat. “Gezien de problemen die Standard momenteel kent, denk ik dat hij de juiste man had kunnen zijn”, klinkt het bij Gillet.

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s