Standard-coach Jankovic krijgt zes weken om job te redden


Is de positie van Aleksandar Jankovic op Sclessin nog houdbaar? Met het missen van play-off 1 leek voor de Serviër de bodem bereikt, maar het verlies tegen Lierse bracht zijn stoel nog meer aan het wankelen. Voorlopig predikt het Luikse bestuur rust en refereert het naar een evaluatiegesprek aan het einde van het seizoen. Jankovic heeft dus zes weken om zijn job te redden.

Voor de match in Lier sprak Jankovic nog enthousiast over de kansen van zijn ploeg en ook na de wanvertoning – Standard had minder balbezit en voetbalde als los zand – was hij mild voor zijn spelers. “De mentaliteit was goed, ik kan niet zeggen dat de spelers er niet voor gingen”, zei hij. De onvrede bij de fans is wel gegroeid. Zij riepen om het ontslag van hun trainer en het merendeel verliet vroegtijdig het Lisp.

Voorlopig houdt het Luikse bestuur Jankovic de hand boven het hoofd en wijst het ook naar de verantwoordelijkheid van de spelers. Het beweert dat de coach pas aan het einde van play-off 2 geëvalueerd zal worden, wel grondiger dan aanvankelijk gepland. Met andere woorden: de Servische oefenmeester heeft zes weken om zijn job te redden. Al is het maar de vraag hoeveel wanvertoningen Jankovic zich nog kan veroorloven. Ondertussen worden de geruchten over Peter Maes als opvolger door de clubleiding stellig ontkend.

hbvl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s