6 mogelijke opvolgers voor Aleksandar Jankovic bij Standard


6 mogelijke opvolgers voor Aleksandar Jankovic bij Standard

17 April 2017 12:24
© PhotoNews

De bom bij Standard is gebarsten en de club heeft omwille van de dramatische resultaten maandag een punt gezet achter de samenwerking met Aleksandar Jankovic. De Rouches moeten dus op zoek naar een nieuwe trainer. VoetbalNieuws zet een aantal opties om de Serviër op te volgen op een rij.

1. PETER MAES
De naam die al het nadrukkelijkst aan Standard gelinkt werd. De Limburger is vrij nadat hij in december ontslagen werd bij KRC Genk. Bovendien staat Maes gekend om zijn passie en strenge werkmethodes en laat een gebrek aan mentaliteit nu net één van de grootste mankementen zijn in Luik. Maes kent het huis ook nog eens een beetje, want hij was er van 1996 tot 1998 als speler actief.

2. SERGIO CONCEIÇÃO
Ook de Portugees is een oude bekende van Sclessin, want tussen 2004 en 2007 maakte hij er het mooie weer. Lieveling van het legioen, maar hem naar Luik halen lijkt een bijzonder moeilijke zaak te worden. Conceição is sinds december immers trainer van FC Nantes en doet het daar bijzonder goed: hij loodste de club van Guillaume Gillet van de voorlaatste naar de tiende plaats in de Ligue 1.

3. MIRCEA REDNIC
Ook de Roemeen zien de supporters graag komen, want ook hij kent het reilen en zeilen op Sclessin maar al te goed na passages in de periodes 1991-1996 als speler en 2012-2013 als trainer. Is bovendien einde contract bij Moeskroen en dus bijzonder haalbaar.

4. FRANK VERCAUTEREN
Zijn naam viel de voorbije weken al in en rond Sclessin. Hij is bovendien vrij na zijn ontslag bij Krylia Sovetov Samara in oktober vorig jaar. Vercauteren gaf de voorbije maanden wel meermaals aan niet te staan trappelen om naar België terug te keren.

5. ARNAULD MERCIER
Een verrassende naam, maar de Fransman kan wel mooie adelbrieven voorleggen. Met Roeselare troefde hij Lierse en Antwerp af om tegen alle verwachtingen in de eerste periodetitel te pakken in 1B, al bleek Antwerp uiteindelijk net iets te sterk in de strijd om promotie. Misschien kan hij ook Standard boven zichzelf laten uitstijgen?

6. MICHEL PREUD’HOMME
Dé droom van vele supporters van de Rouches. Lijkt perfect om weer wat vechtlust in de spelersgroep van Standard te slijpen, stopt bovendien na dit seizoen waarschijnlijk bij Club Brugge en heeft een uitgebreide en succesvolle geschiedenis op Sclessin. Het lijkt alleen weinig waarschijnlijk dat Preud’homme haalbaar is voor dit Standard en dat de 58-jarige meteen na Club al aan een nieuw avontuur zal willen beginnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s