Grote kuis bij Standard? “Allemaal spelers die niks hebben geholpen”


Grote kuis bij Standard? Allemaal spelers die niks hebben geholpen
maandag 17 april 2017 om 16:00
Standard heeft een harde beslissing moeten nemen, Aleksandar Jankovic moet opkrassen. Hij wordt voorlopig vervangen door interim-coach José Jeunechamps. Radiojournalist Bert Sterckx weet dat Jankovic het momentum nooit heeft gehad.

Jankovic moest rust brengen bij Standard, maar dat is nooit gelukt. Het ontslag is dan ook logisch. “Het is niet echt een verrassing, ook al moeten we niet lang terugspoelen om Venanzi te horen zeggen dat Jankovic zeker tot het einde van het seizoen op de bank zou zitten. Blijkbaar was de situatie zo onhoudbaar geworden dat meteen ingrijpen nodig was. Het discours van Jankovic was niet zo overtuigend meer als in het begin. Hij viel in herhaling met zijn analyses, net zoals de Rouches ook in herhaling vielen met hun prestaties op het terrein”, klinkt het op Sporza.

Zowel qua spelniveau als qua resultaten was Jankovic een grote flop. “Het rapport van Standard, met slechts 1 zege in de laatste 15 matchen, kleurt bloedrood, met daarbij enkele zware nederlagen. Het waren keer op keer ontluisterende wedstrijden en keer op keer kwam hetzelfde beeld terug: een groep die diep zit, met weinig trots of clubliefde. Een echte ploeg heeft dit seizoen nooit op het veld gestaan.

Bovendien waren ook zijn interviews na de match nooit echt begeesterend. “Jankovic heeft geen goeie beurt gemaakt. Zijn eeuwige verhaaltje van hard blijven werken raakt opgebruikt. In het begin bij KV Mechelen werd hij nog geloofd als gentleman en talenknobbel, maar dat enthousiasme ebde weg. Bij Luik is dat enthousiasme er zelfs nooit geweest. Dit heeft zijn carrière geen deugd gedaan.”

Niet alleen zijn schuld
Toch wil Sterckx toevoegen dat Jankovic niet de enige schuldige is. “Vorig jaar waren er ook al veel interne twisten bij Standard, maar die werden nog verdoezeld door de bekerwinst. Er was onenigheid of Yannick Ferrera moest blijven en ze struikelden ook over de rol van Daniel Van Buyten en zijn riante loon. Ferrera is uiteindelijk toch ontslagen, maar na hem is nog veel ander volk vertrokken: algemeen manager Bob Claes, fysiektrainer Erik Roex en de laatste weken kwam ook keeperstrainer Philippe Vande Walle onder vuur te liggen.”

Jankovic had dan ook geen materiaal om echt iets mee te boetseren. “Het was een komen en gaan van figuren en ook van spelers. In de winterstop was het een echte duiventil. Allemaal spelers die Standard geen stap vooruit hebben geholpen. Ook Trebel is vertrokken. Hij mag dan wel een storende factor geweest zijn in de kern, maar hij was wel de meest getalenteerde speler.”

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s