Wat nu, Standard? Zes mogelijke opvolgers voor Jankovic


Wat nu, Standard? Zes mogelijke opvolgers voor Jankovic

maandag 17 april 2017 om 12:00
Het rijk van Aleksandar Jankovic is uit bij Standard. De 44-jarige coach heeft maandagochtend zijn C4 gekregen. Wie kan Standard volgend seizoen eindelijk uit de problemen helpen? Misschien wel één van deze vijf namen.

Sergio Conceiçao
Standard heeft al jaren nood aan stabiliteit, dat betekent dus dat er een coach moet komen die veel krediet krijgt. Conceiçao, een icoon van Standard en een ex-Gouden Schoen, is iemand die al heel veel moet doen om weggehoond te worden. De Portugees is momenteel wel niet vrij, wel weghalen bij FC Nantes in de Ligue is lang niet evident.

Peter Maes
Mentaliteit is al heel het seizoen een probleem bij Standard, en dat is nu net het stokpaardje van Maes. De Limburgse trainer snakt ook naar revanche sinds zijn ontslag bij Racing Genk. Bij Standard zal hij bijzonder gemotiveerd zijn om zijn zwarte decembermaand weg te vegen, en bovendien werd hij al eens gelinkt aan de Luikenaars.

Michel Preud’homme
Alle tekenen wijzen erop dat Michel Preud’homme volgend seizoen geen trainer meer zal zijn bij Club Brugge. Preud’homme heeft met een titel én een beker al veel bereikt bij Blauw-Zwart, maar het verhaal loopt stilaan op zijn einde. In 2008 werd Preud’homme heilig verklaard in Luik toen hij van een zwalpend Standard een oorlogsmachine maakte die met veel machtsvertoon de titel pakte. Kan hij zijn magie opnieuw doen werken?

Mircea Rednic
Net als Conceiçao iemand met een roemrijk verleden bij Standard, al is het de vraag of hij ook nog een toptrainer kan genoemd worden. De Roemeen had alle geluk van de wereld nodig om Moeskroen in eerste te houden. Vorige zomer werd hij al gecontacteerd door Standard, nu kan hij met een beetje vertraging opnieuw trainer worden van Standard. In het seizoen 2012/2013 volgde hij Ron Jans al op, maar in de zomer werd hij bedankt voor bewezen diensten.

Frank Vercauteren
Vercauteren is een optie die gevoelig kan liggen, gezien zijn verleden bij Anderlecht. Toch zou hij de redder kunnen zijn voor Standard. Vercauteren wacht op een nieuw groot project sinds zijn ontslag bij Samara uit Rusland, Standard is in ieder geval een grote uitdaging. Hij zegt niet per se neen tegen een Belgisch team.

Eric Gerets
Al jaren de grote droom van iedere Standard-supporter: Eric Gerets die na zijn succesperiode als speler bij Standard ook nog trainer zou worden. De vraag is echter of er nog iets is dat Gerets uit zijn pensioen kan halen. Voor het geld hoeft hij het zeker niet te doen, en als het misgaat zou dat een enorme klap zijn voor de club.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s