Het is dit seizoen geen maand rustig geweest bij Standard


 

Het seizoen van Standard in zes (beschamende) momenten: geen enkele rustige maand

Het seizoen van Standard is er weer eentje waar boeken over geschreven kunnen worden, horrorboeken welteverstaan. Het was weeral eens een aanschakeling van negatieve berichten en verhalen.

Ferrera-Jankovic

Het begon allemaal met de soap rond Yannick Ferrera. Nog voor het seizoen begon waren er al geruchten dat het bestuur bezig was met een opvolger te zoeken voor de coach die hen de Beker van België bezorgde. En die bleven hardnekkig aanhouden. Waar rook is, is vuur en jawel: daar was ineens Aleksandar Jankovic kort na het ontslag van Ferrera.

Bekerverhaal

We schrijven september en de eerste sportieve mokerslag was al een feit. Tegen Geel, een amateurclub, gingen ze uit de Beker, die ze het jaar ervoor nog wonnen. Jankovic kreeg al te maken met de eerste kritiek.

Wintertransfers

Na een eerste seizoenshelft waarin Standard er niet in slaagde in de top zes te komen, verwachtten de fans heel wat van de wintermercato. Maar de resem onbekende Afrikanen die aankwam, waren een test. Geen enkele wezenlijke versterking werd gehaald en kapitein Trebel koos eieren voor zijn geld.

Renard en Van Buyten hadden andere ideeën.

Van Buyten

Dat het al een heel seizoen rommelde in de bestuurskamer was al langer duidelijk. Renard en Van Buyten stonden bij bepaalde dossiers regelrecht tegenover elkaar. Ook Van Buyten hield de eer aan zichzelf, waardoor Renard alle sportieve macht kreeg.

Missen play-off 1

Waarvoor al een heel seizoen gevreesd werd, gebeurde ook. Standard neemt niet deel aan de play-off 1. Voor het tweede jaar op rij een serieuze teleurstelling voor de fans, die zich serieus begonnen roeren.

Play-off 2

2 op 7 en verlies tegen Lierse en gelijke spelen tegen STVV en Union… Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Een Europees ticket zit er absoluut niet meer in. Maar, het was dus niet allemaal Jankovic zijn schuld. Met al dat rumoer in bestuurskamer en supporterskern moet je maar kunnen werken…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s