Jankovic tekende eigen doodvonnis: “Definitieve breuk met de spelersgroep”


Jankovic tekende eigen doodvonnis: Definitieve breuk met de spelersgroep

dinsdag 18 april 2017 om 18:30
Standard heeft coach Aleksandar Jankovic aan de deur gezet, voorlopig is het José Jeunechamps die inspringt als coach. Volgens Peter Vandenbempt is het ontslag niet meer dan logisch. Het was al langer duidelijk dat Jankovic geen toekomst had in Luik.

Voorzitter Bruno Venanzi wilde Jankovic al een tijdje op de keien zetten. “Het was nu niet bepaald de bedoeling van voorzitter Bruno Venanzi om Aleksandar Jankovic al tijdens PO2 te ontslaan, maar natuurlijk was het in zijn hoofd al veel langer duidelijk dat Jankovic volgend seizoen geen trainer van Standard meer zou zijn. Venanzi heeft voor de start van PO2 een informatieronde gehouden en daaruit had hij al geconcludeerd dat er een nieuwe coach moest komen”, klinkt het bij Sporza.

Zeker de laatste weken hebben de spelers hem ook in de steek gelaten. “De situatie was onhoudbaar geworden na een beschamende prestatie bij Union. Ik las dat Standard vrijdagavond 39% balbezit had. Dat is ongelofelijk. Dat wordt geïnterpreteerd als een signaal van de spelers dat ze deze coach ook al weer weg wilden. De zoveelste. We moeten zeggen zoals het is: veel argumenten heeft de nochtans zeer aimabele Jankovic niet. 1 overwinning in 15 wedstrijden: ongelofelijk. Ik las dat dat de slechtste resultaten in 20 jaar zijn van een wat langer zittende coach bij Standard.”

De onervaren Jankovic maakte ook veel beginnersfouten. “Hij heeft natuurlijk een paar cruciale fouten gemaakt. Zo heeft Jankovic de hele winterstage getraind op een nieuw tactisch systeem met drie verdedigers. Maar dat heeft hij in de eerste wedstrijd tegen Club Brugge meteen overboord gegooid. Daar heeft hij in de kleedkamer niet mee gescoord. Een week straftraining na de nederlaag in Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie veroorzaakte een definitieve breuk met de spelersgroep.”

Wie nu?
Standard moet zich nu buigen over wie de opvolger wordt. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo vindt Vandenbempt. “Achteraf bekeken kun je zeggen dat Jankovic een beetje te weinig carrure en ervaring had misschien, net als Yannick Ferrera, om deze doodzieke kleedkamer te managen. De vraag is: wie krijgt dat wel voor elkaar?”

Voor Venanzi is dit ook weer een harde klap. “Venanzi wilde zo graag stabiliteit, maar zit nu ook al aan 3 trainersontslagen in een jaar of 2. De keuze van de volgende coach wordt gígantisch belangrijk voor Standard, maar de grote zomerschoonmaak in de kleedkamer wordt nog zo veel belangrijker. Anders zullen ze in Luik nog veel zerken moeten bijzetten op dat trainerskerkhof.”

 

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s