Limburgers beetje armer, boete voor Genk na beloftenwedstrijd tegen Standard


Limburgers beetje armer, boete voor Genk na beloftenwedstrijd tegen Standard

dinsdag 18 april 2017 om 21:47
KRC Genk is 2.000 euro armer. Dat bedrag moet de club immers ophoesten aan de Belgische voetbalbond. De Geschillencommissie strafte Genk na een incident tijdens de beloftenwedstrijd tussen de Limburgers en Standard. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tijdens een wedstrijd van de Beker van België ging het mis. Op een kwartier van het einde kwam een vuurwerkbom op het veld. Het kleinood raakte bijna een speler van Standard. Scheidsrechter Laurent Willems legde de wedstrijd even stil. Uiteindelijk werd de match uitgespeeld en won Genk met 1-0.

Volgens de krant was het Bondsparket niet mals voor de Limburgers. “Ik zou een wedstrijd achter gesloten deuren kunnen vorderen, maar zal dat niet doen”, liet procureur Chris Vandenbossche verstaan. “Ik hoorde Genk voor deze commissie al vaker zeggen dat de club haar best doet met betrekking tot zijn supporters, maar het is wel al de vijfde keer dit seizoen dat Genk voor gelijkaardige feiten voor de commissie gedaagd wordt. Ik roep Genk dan ook op om de amokmakers te identificeren en ze uit het stadion te bannen.”

Genk-raadsman Jochem Martens betreurde het incident. “We hebben een risico-analyse gemaakt en daaruit bleek dat het niet nodig was om bijkomende maatregelen te treffen. Dat bleek achteraf misschien de verkeerde beslissing te zijn. We zullen intern maatregelen treffen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s