Op het veld loopt het spaak, maar Standard brengt wel goed extrasportief nieuws


Op het veld loopt het spaak, maar Standard brengt wel goed extrasportief nieuws

zondag 23 april 2017 om 11:16
Het loopt al enkele jaren niet zoals het hoort bij Standard Luik, maar dit seizoen spant de kroon. De Luikenaars vervulden de voorbije maanden niet meer dan een figurantenrol in het Belgische voetbal. Op sportief vlak is er gigantisch veel vlak. Naast het terrein loopt het echter vlotjes.

Dat probeert Bruno Venanzi althans uit te leggen in Sport/Voetbalmagazine. “Twee jaar geleden leed de club zeven miljoen euro verlies. Vandaag slagen we erin een positieve balans voor te leggen met een winst van één à twee miljoen. De kapitaalsverhoging van tien miljoen die ik onlangs realiseerde, is bedoeld om de club te stabiliseren, maar ook om de projecten te kunnen uitrollen. Ik zou willen dat we minder afhankelijk zijn van een meerwaarde op de transfers. Als we vandaag een evenwicht willen bereiken, moeten we immers een meerwaarde van vijf tot tien miljoen op de transfers realiseren.”

“Vandaag weten we waar we aan toe zijn en we investeren ook heel wat geld in de jeugd van de Académie”, vervolgt de voorzitter. “Ongeveer negentig procent van de toptalenten zal op de club blijven en er is een grote herstructurering aan de gang op de Académie. Dat heeft echter allemaal een prijs. Maar als we opnieuw een ploeg willen die de top drie beoogt, moet worden geïnvesteerd in de jeugd”, doet hij zijn plannen uit de doeken.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s