Belgian Homeless Cup op donderdag 27 april in Luik


Aanstaande donderdag 27 april zullen 12 ploegen bestaande uit dak- en thuislozen (waaronder Standard de Liège) het tegen elkaar opnemen aan de voet van de heuvels van de citadel op het Saint-Léonardplein in het kader van een nationaal tornooi, de Belgian Homeless Cup (BHC).

Kom hen massaal aanmoedigen !

 

Belgian Homeless Cup:

De Belgian Homeless Cup is een sociaal project dat voetbal als hulpmiddel gebruikt om verschillende doelen te bereiken met dak- en thuislozen (op vlak van sociale broosheid en verblijf). Ze werken enerzijds samen met de Belgische voetbalbond en de Pro League en anderzijds met sociale instellingen.

Het hoofddoel is om een nieuwe vorm van steun aan de deelnemers te verlenen, een structuur waardoor deze een betere toekomst kunnen bouwen. Ervaring toont aan dat sport voor velen een ideale manier is om te ontsnappen aan sommige situaties.

Er zijn op dit moment 21 ploegen actief (7 in Wallonië, 2 in Brussel en 12 in Vlaanderen) in de nationale competitie en 15 ploegen in de Brusselse competitie. Elk homeless-team is een samenwerking tussen sociale instellingen (straathoekwerk, OCMW, opvangtehuizen…) en een (semi-)professionele voetbalclub. Dit wil zeggen dat 72 sociale organisaties, 22 voetbalclubs en 15 gementeelijke diensten samenwerken rond 36 homeless-ploegen. Wekelijks bereikt de BHC 500 dak- en thuislozen en er worden ca. 900 trainingen per jaar georganiseerd.

De volgende teams nemen deel aan het tornooi in Luik: Standard de Liège, UR Namur, Sporting Charleroi, OH Leuven, RFC Tournai, RAQ Mons, BX Brussels, STVV, Royal Excel Mouscron, Luxemburg en twee gastteams.

 

Het homeless-team van Standard de Liège bestaat sinds 2012. 

Het homeless-team van Standard Luik is een samenwerking tussen de Fan Coaching, het preventieplan van de stad Luik, Start-Mass, La Maison du Combattant, l’Abri de Jour van Luik en Standard de Liège.

De ploeg traint elke dinsdagnamiddag op de Academie Robert Louis-Dreyfus.

 

We winnen samen !

Ondanks de centrale plaats van de voetbalwedstrijden in het evenement is er geen sportief of fairplay-klassement in het tornooi. Het gemeenschappelijke objectief is om elke match te winnen op een faire manier. De nadruk word gelegd op de wedstrijd en op het plezier om samen een wedstrijd spelen.

In de BHC voetbalt men volgens de regels van het straatvoetbal: 4 tegen 4, 2 x maal 7 minuten, op een terrein van 16 op 22 meter. Omdat de bal bijna nooit het terrein verlaat is het een zware sportieve inspanning !

 

Programma :

• 11h-13h: eerste deel van het tornooi

• 13h15 -14h00: pauze

• 14h-16h: tweede deel van het tornooi

• 16h15: slotceremonie

Het tornooi vindt plaats op het Saint-Léonardplein, 4000 Luik.

 

Verdere informatie : 

• Belgian Homeless Cup VZW : Caroline Jacquinet, caroline@belgianhomelesscup.be | tel. 0496 17 13 02

• www.belgianhomelesscup.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s