Superfan herkent zijn geliefde Standard niet meer en wil verzameling ter waarde van tienduizenden euro’s verkopen


De lijdensweg van Standard blijft maar duren. Na het mislopen van Play-off 1 staan de Rouches troosteloos laatste in Play-off 2A. Misnoegde supporters verstoorden intussen al de training in Luik, en nu blijkt zelfs superfan Francis Martin, die al veertig jaar lang items van Standard verzamelt, zijn collectie ter waarde van tienduizenden euro’s van de hand te willen doen. De man herkent zijn club niet meer.

Tassen, ballen, aanstekers, posters, glazen, speelgoedautootjes, dassen, horloges, zelfs tandenborstels van Standard. Meer dan 100.000 krantenknipsels in alle mogelijke talen en dertig fotoalbums. Je kan het zo gek niet bedenken of Francis heeft het in huis. De superfan van Standard verzamelt al veertig jaar lang dingen die met Standard te maken hebben, maar nu is hij het beu. Na het rampseizoen van de Rouches – het was al van 1988 geleden dat ze nog eens zo weinig punten hadden gehaald – heeft hij besloten alles te verkopen.

Naast een foto van zijn echtgenote met clublegende Christian Piot, doet hij zijn verhaal. “Christian, dat was tenminste nog eens pure klasse”, vertelt hij bij RTL. “Volgens mijn vrouw hebben de spelers van vandaag geen respect meer.” Francis heeft inmiddels een bod van 10.000 euro op zak van Standard zelf, dat zijn collectie wil gebruiken om een museum te beginnen in het stadion. Dat bod heeft hij echter afgeslagen omdat hij het ruim onvoldoende vindt. Volgens de superfan is zijn verzameling zeker 50.000 euro waard, en zijn plan is een enorme tombola te organiseren. Een lotje kost 20 euro, als er 2.500 verkocht worden, krijgt de winnaar alles. “Op die manier kan ik één supporter mijn passie laten verderzetten”, zegt hij.

bekijk hier de video

 

http://www.rtl.be/info/video/625697.aspx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s