‘Leegloop bij Standard, 12 spelers vertrekken in de zomer’


'Leegloop bij Standard, 12 spelers vertrekken in de zomer'

vrijdag 28 april 2017 om 08:00
Standard bracht dit seizoen al 43 verschillende spelers tussen de lijnen, geen enkele Belgische club ‘beter’. De vraag is welke spelers mogen blijven. Volgens Het Belang Van Limburg mogen er liefst twaalf spelers beschikken, al zitten daar ook huurlingen bij.

Als het gaat om spelers die Standard momenteel zelf uitleent gaan er drie spelers zeker weg. Yattara, Touré (allebei Auxerre) en Dompé (Eupen) weten alledrie dat ze een nieuwe ploeg moeten gaan zoeken. Momenteel huurt Standard Luyindama, Bokadi en Bolingi, drie spelers van TP Mazembe. Die aankoopopties worden hoogstwaarschijnlijk niet gelicht, en dat geldt ook voor die van Danilo. De optie van Constantinos Laifis wordt wél gelicht.

Eyong Enoh gaat ook weg, hij is einde contract en wil niet meer bijtekenen. Guillaume Hubert gaat op zoek naar een ploeg waar hij speelminuten krijgt, want bij Standard wordt hij geblokkeerd door Jean-François Gillet. Orlando Sa en Ishak Belfodil hebben beloftes gekregen over een zomertransfer. Renaud Emond heeft ook geen toekomst meer in Luik.

Deze vertrekkers zijn nog maar het topje van de ijsberg, er zullen nog meer spelers weg moeten. Standard zit overigens bijna aan het record dat Charleroi in het seizoen 2010-2011 realiseerde: de Henegouwers stelden toen 46 spelers op. Bovendien gaat José Jeunechamps naar verluidt nog andere namen een kans geven in de laatste wedstrijden, die er toch niet meer toe doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s