Daniel Van Buyten wou Albert Stuyvenberg bij Standard zetten


Van Buyten had andere plannen en wou eigenlijk coach van andere Belgische topclub

Van Buyten had andere plannen en wou eigenlijk coach van andere Belgische topclub
Foto: © photonews

Daniel Van Buyten had andere namen in gedachten als coach van Standard. Het werd uiteindelijk Aleksandar Jankovic, op aanraden van Olivier Renard die met hem al samenwerkte bij KV Mechelen. Maar Van Buyten rammelt nu een indrukwekkend lijstje andere namen af.

Van Buyten wil trouwens iets rechtzetten. “Ik geloofde in Yannick Ferrera”, zegt hij in S/V Magazine. “Een jongen die werkt als een gek. Hij heeft een filosofie die mij bevalt. Er was een goed contact met hem tot het moment dat het misgelopen is en hij niet meer kon werken zoals hij wilde. Olivier Renard had hem in zijn greep. Het was niet mogelijk om op die manier te werken, de resultaten volgden niet meer en er moest een beslissing genomen worden.”

Van Buyten ging ook op zoek naar een vervanger. “Ik heb toen Jupp Heynckes gecontacteerd – waarom niet? Hij woont niet zo ver. Maar hij wilde de ploeg niet overnemen. Ik heb ook contact opgenomen met de makelaars van Lucien Favre en Rudi Garcia. Ik ben met Vítor Pereira gaan praten. Ik heb zelfs Louis van Gaal gepolst. Die voelde er zelf niks voor, maar zei me: ‘Ik raad je Albert Stuivenberg aan. Hij was mijn assistent. Hij is heel goed, ik zou niet twijfelen.”

Kijk eens naar Francky Dury of René Weiler, hun bestuur bleef wel achter hen staanDeel deze quote:

“Maar uiteindelijk kozen we voor Aleksandar Jankovic omdat Olivier Renard die kende en zijn kwaliteiten aanprees. We hebben het advies van onze sportief directeur gevolgd. We hebben Jankovic een contract van lange duur aangeboden om zo ons vertrouwen in hem te tonen. Maar enkele maanden later werd hij al ontslagen.”

“Kijk eens naar Francky Dury bij Zulte Waregem, naar René Weiler bij Anderlecht: die hebben ook in het oog van de storm gestaan. Maar hun directie is achter hen blijven staan en zie wat ze nadien getoond hebben…”

Advertenties

Eén reactie op “Daniel Van Buyten wou Albert Stuyvenberg bij Standard zetten

  1. Waarom al die verhalen,al wat in de club gebeurd moet tussen vier muren blijven.
    De supporters begrijpen er niets meer van en om niet te spreken over de journalisten.
    Was vroeger zelf in zaken maar alles bleef tussen de directie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s