Van Buyten slaat terug: “Als ik spreek van leugenaars”


Van Buyten slaat terug:

10 Mei 2017 07:00
© PhotoNews

Standard stopte enkele maanden geleden de samenwerking met Daniël Van Buyten en haalde enkele keren stevig uit naar ‘Big Dan’. Die dient zijn ex-club stevig van antwoord.

“Als ik spreek van leugenaars… Bruno Venanzi heeft toch op tv gezegd dat hij geen officieel bod had binnengekregen voor Belfodil? Hij beloofde nochtans bij het begin van de uitzending de waarheid te zeggen. Kijk! (haalt zijn iPhone boven) Duidelijker kan het niet. Dit is een mail van Everton, ze bieden tien miljoen, in twee schijven van vijf. En nog een bonus van twee miljoen, die praktisch gegarandeerd was. Officiëler kun je het niet hebben”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Vanaf het moment dat men Belfodil toestond om de stage te verlaten en met Everton te gaan onderhandelen, vanaf het moment dat ze een akkoord hadden over zijn salaris, kun je hem niet meer verplichten om bij Standard te blijven. Dan ben je hem kwijt, afgelopen! Daar is mijn aanvaring met Standard begonnen. Je moet de dingen in de juiste volgorde doen: een akkoord vinden tussen de clubs en dan Belfodil naar ginder laten gaan om zijn contract te onderhandelen.”

“Ik wilde hem niet absoluut verkopen. Maar als je twaalf miljoen kunt vangen voor een speler die gratis gekomen is, zeker als je hem meteen beloofd hebt om hem niet tegen te houden wanneer er een bod komt uit een grote competitie, dan moet je nadien je staart niet intrekken. Die affaire liet duidelijk haar sporen na in wat Belfodil nog getoond heeft sinds januari. Hij voelde zich niet gerespecteerd en heeft alle voeling met het project verloren. Belfodil heeft ondertussen van zijn marktwaarde verloren. Er zijn trouwens wel meerdere spelers waar dat voor geldt.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s