Gooit Standard halve belofteploeg voor de leeuwen? “Dat is een risico”


 
Gooit Standard halve belofteploeg voor de leeuwen?

11 Mei 2017 13:06
© PhotoNews

Standard is met amper vijf punten uit zeven wedstrijden afgetekend laatste in zijn groep in Play-Off II en is al wekenlang uitgeteld voor de groepswinst. Er staat dit seizoen dus niets meer op het spel voor de Rouches en daarom gaan de laatste weken alsmaar meer stemmen op om enkele jongeren hun kans te geven.

Volgens La Dernière Heure mogen vijf jonkies de komende weken op speelminuten kunnen hopen. Arnaud Bodart, Dimitri Lavalée, Alexandro Cavagnera, Ryan Mmaee en Ibrahima Bah krijgen mogelijk hun kans. Al is niet iedereen daar een even grote voorstander van.

“Vijf jongeren in één keer in het diepe gooien, dat is riskant”, vindt Patrick Van Kets, voormalig trainer van de Luikse beloften en tegenwoordig assistent van Ivan Leko bij STVV. “Als je een jongere wil lanceren, moet je dat in de best mogelijke omstandigheden doen. Bij STVV heeft Alexis De Sart het hele jaar met de eerste ploeg getraind en nu heeft hij in de play-offs drie goede wedstrijden na elkaar gespeeld. Het is daardoor dat hij grote progressie heeft kunnen maken.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s