Standard boekt een meer dan verdiende zege tegen KV Mechelen


Standard kan het ook zonder Belfodil en Sa en is meer dan één klasse te sterk voor KV Mechelen

 

Standard kan het ook zonder Belfodil en Sa en is meer dan één klasse te sterk voor KV Mechelen

Standard heeft een overtuigende thuisoverwinning geboekt tegen KV Mechelen. De Rouches kwamen 1-0 voor via Luchkevych, maar morsten daarna erg lang met de kansen. Andrade zorgde na een zinderend begin van de tweede helft voor de verdiende 2-0 einduitslag.

In een aangenaam wedstrijdbegin kreeg Standard meteen heel wat kansen, voornamelijk via stilstaande fases. De poging van Kosanovic werd van de lijn gehaald, Emond kon dan weer te weinig richting geven aan zijn kopbal. Mechelen had het moeilijk om in de match te komen.

Claes kwam dan toch moederziel alleen voor Gillet, maar hij twijfelde te lang. Na het leuke openingskwartier viel de wedstrijd even stil. Beide ploegen waren nauwelijks gevaarlijk, enkel een paar afstandsschoten zorgden voor dreiging.

Maar plots was Standard daar dan toch met een prima actie op links. Luchkevych stond op de juiste plek en duwde de bal voorbij een kansloze Coosemans, 1-0. Enkele minuten later kreeg de Oekraïner een unieke kans om de score te verdubbelen, maar hij besloot op de vuisten van Coosemans.

En diezelfde Coosemans toonde even later opnieuw zijn waarde. Eerst hield hij Emond in een één tegen één duel van de 2-0, in de herneming toonde hij zijn kunnen met een prima redding op de poging van Mmaee. Op de stilstaande fase die daarna volgde, kopte de vrijstaande Scholz nipt naast.

El Messaoudi zorgde net voor de pauze dan toch nog eens voor gevaar met een schot, maar de bal ging een metertje naast. De 1-0 ruststand was meer dan verdiend voor de Rouches.

Een uitgekookt Standard ging in de tweede helft snel op zoek naar de dubbele voorsprong. Coosemans flaterde bijna, maar een Mechels been hielp de goalie. Even later trapte Edmilson een uitgelezen mogelijkheid voorlangs, Emond plaatste de bal op de paal. Malinwa kwam enkele keren goed weg.

Maar uitstel is niet altijd afstel. Na een actie van Emond kwam de bal bij Andrade en die twijfelde niet. Met een schot in de verste hoek liet hij Coosemans kansloos. En nog ging de Luikse storm niet liggen. Invaller Legear zette Coosemans meteen aan het werk, maar die pakte de bal in twee tijden.

Kosanovic verloor even later knullig de bal en haalde Osaguona neer. De aanvaller was nog nog ver van doel, Gumienny trok ‘slechts’ geel. Mechelen kwam met nog een kwartier op de klok beter in de match en dat resulteerde in een kans van formaat. Gillet was geklopt, maar de lat bracht redding op de kopbal van Vitas.

Tempo weg

Standard liet het tempo zakken en speelde de bal goed rond. Mechelen wilde nog wel, maar haalde een te laag niveau om echt gevaarlijk te zijn. Standard kon nog nauwelijks echte kansen creëren, maar boekte wel een terechte 2-0 overwinning. Dankzij het puntenverlies van Mechelen kan co-leider STVV een gouden zaak doen op het veld van Union.

Advertenties

Eén reactie op “Standard boekt een meer dan verdiende zege tegen KV Mechelen

  1. Op de fase “Gumienny trok slechts geel” toch even dit: De gele kaart was terecht, maar toch even vermelden dat Scholtz er nog stond als laatste verdediger, dus een terechte beslissing van de scheidsrechter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s