VN EXCLUSIEF: Ex-speler scherp voor Standard: “Ze logen tegen mij”


VN EXCLUSIEF: Ex-speler scherp voor Standard:

12 Mei 2017 16:00
© PhotoNews

Standard liet de afgelopen maanden en jaren heel wat talenten vertrekken om verschillende redenen, zoals Zinho Vanheusden, Landry Dimata en anderen. Een ander talent verhuisde in januari naar de Serie A.

Martin Remacle trok de deur achter zich dicht op Sclessin en tekende voor 3,5 jaar bij Torino. “Het gaat hier heel goed en het leven in Turijn is echt top, een supermooie stad en er is bijzonder veel te doen. Het weer is goed, het eten ook en in Italië leven de mensen echt voor het voetbal. De fans van Torino vragen zelfs bij mij, een jonge speler die niet echt bekend is, om een foto of handtekening. Ongelooflijk!”

Remacle ziet wel een andere benadering op voetbalgebied. “Hier werken ze veel op tactiek en het fysieke werk is ook anders dan in België. Het is echt gericht op het voetbal en zeer specifiek. De dagen gaan hier bovendien zeer snel, want de afstanden zijn hier ook een stuk groter. In België was een uur met de bus al ver, maar hier ga je met het vliegtuig, de trein of zelfs eens 6 uren met de bus”, lacht de sympathieke speler.

Belotti, 25 goals in Italië, is een ploegmaat

Begin maart zat hij zelfs op de bank tegen Palermo. “Het was een ongelooflijk gevoel om tegen Palermo in de wedstrijdselectie te zitten. De week voordien tegen AS Roma was het eigenlijk al het plan om bij de kern te zitten. Het gebeurde dus een week later en ik kon het niet geloven en ik belde meteen naar mijn naasten. Een maand nadat ik Standard verliet al bij de wedstrijdselectie zitten, dat had ik nooit verwacht.”

C-kern Standard
Het vertrek bij Standard zorgde voor een wrange nasmaak. “In januari 2016 tekende ik een contract bij Standard, maar ik sukkelde toen met een pubalgie en eind maart was ik weer terug. Ik speelde dus 3,4 maanden niet en was nadien niet 100% fit, maar een jonge speler zou zelfs op 20% spelen om zijn droom waar te maken en dat begrepen ze blijkbaar niet zo goed. In juni zetten ze me dan in de C-kern… Die zes maanden waren een hel en ik ben blij dat ik Standard heb verlaten. Er zijn mensen – die de club al verlieten, maar ook die er nu nog zijn – die openlijk tegen mij en mijn ouders hebben gelogen en dat ligt me zwaar op de maag.”

“Een contract tekenen bij de club waar je bent opgeleid, dat was een absoluut hoogtepunt. Ik mocht in Play-Off II spelen op Sclessin en dat was een droom die uitkwam en een maand later vertoefde ik bij Standard C, zonder enige uitleg. Begrijp je dat ik me dan vragen stel?”

Belotti, Hart en Ljajic
Die nare periode is echter gelukkig achter de rug en bij Torino speelt hij samen met enkele kleppers. “Andrea Belotti (25 doelpunten in de Serie A en gevolgd door zowat de hele Europese top, nvdr.), wat een speler. Maar hij is niet de enige, denk maar aan Joe Hart, Adem Ljajic… Ze nemen mij onder hun hoede en iemand zoals Hart vertelde al dat hij van mijn mentaliteit en kwaliteiten houdt. Met Belotti trainen, de topschutter van de Serie A, dat doet wel iets met je. Met hem praatte ik voor de partij tegen Palermo en hij was verrast over mijn leeftijd en kwaliteiten, en hij is inderdaad een fenomeen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s