Exclusief inzicht: Standard haalde drie toptalenten in huis, maar wat mogen we van hen verwachten?


Standard-kern krijgt meer en meer vorm, maar wat mogen we van Christian Luyindama, Jonathan Bolingi en Merveille Bokadi verwachten?

Exclusief inzicht: Standard haalde drie toptalenten in huis, maar wat mogen we van hen verwachten?

Twee jaar zonder play-off 1? Dat is niet meteen een goed resultaat voor Standard. En dus willen ze dat naar volgend seizoen toe zeker wél halen. Drie nieuwkomers zijn alvast zeker van een verlengd contract.

Donderdag verlengde Standard de samenwerking met drie Congolezen (Christian Luyindama, Jonathan Bolingi en Merveille Bokadi), die de jongste maanden op huurbasis overkwamen van TP Mazembe. De opties in hun contract werden gelicht.

“Christian, Jonathan en Merveille integreerden zich goed binnen onze A-kern en toonden hun kwaliteiten op training en tijdens de officiële matchen waarin ze speelden”, vertelde sportief directeur Olivier Renard op de webstek van Standard.

Maar wat moeten we echt van de drie verwachten? “Bolingi en Bokadi zijn internationals van Congo, terwijl dit nog niet het geval is bij Luyindama. De 3 Congolese spelers hebben allen een atletisch profiel en zijn krachtig gebouwd”, geeft Tom Billen – scouting consultant – aan tegenover onze redactie.

Luyindama zal het verst komenDeel deze quote:

Luyindama heeft volgens hem het meeste potentieel van de drie Congolezen: “Tactisch moet hij nog worden bijgeschoold, maar hij is zeer sterk in de (lucht)duels en heeft een vrij aardige lange bal in de voeten. Hij speelde bij TP Mazembe meestal als links centrale verdediger maar is weldegelijk rechtsvoetig.

“Hij werd ondertussen omgevormd tot verdedigende middenvelder bij Standard en zorgt met zijn indrukwekkende fysieke kwaliteiten voor een meerwaarde als breker op het middenveld. Dat hij niet de meest verfijnde voetballer is, is ondertussen ook gebleken. Maar toch: hij kan er geraken.”

Niet al goud dat blinkt?

Over de twee andere goudhaantjes is Billen minder te spreken: “Bokadi en Bolingi, de 2 Congolezen die verrassend genoeg in tegenstelling tot Luyindama wél international zijn, konden zich nog niet doorzetten. Vooral Bolingi liet een te platte indruk na in de minuten die hij tot nu toe verzamelde, en bovendien kon hij nog niet scoren. Bokadi kreeg nog te weinig speelminuten voor een beoordeling, al hoor ik positieve signalen vanop training.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s