Ex-speler laat zich uit over terugkeer naar Standard: “De som is snel gemaakt”


Ex-speler laat zich uit over terugkeer naar Standard: De som is snel gemaakt

woensdag 31 mei 2017 om 12:55
Sébastien Pocognoli is zijn ex-club Standard zeker nog niet vergeten. De linksachter geeft in een interview aan dat hij een terugkeer zeker ziet zitten. Zelfs deze zomer al.

De linksachter, die dit seizoen op uitleenbasis uitkwam voor Brighton & Hove Albion, mag vertrekken bij moederclub West Bromwich Albion. “Mijn club West Bromwich heeft me beloofd dat ze me gratis zullen laten gaan”, zegt hij aan La Dernière Heure. “Ik kan deze zomer dus gratis naar een andere club. Dan word ik 30 (op 1 augustus, red.), maar voor mij primeert het sportieve. Al zijn andere aspecten natuurlijk ook belangrijk.”

Onder andere Standard zou Pocognoli maar al te graag overnemen. “Ik weet dat ik gelinkt word aan Standard. De som is natuurlijk snel gemaakt: ik ben straks een vrije speler, zij hebben nieuwe namen nodig en ik ben een ex-speler van de Rouches …”

Een leider
“Op dit moment is er geen contact, maar het bestuur zoekt spelers die interesse hebben in hun project. Als ik naar Standard zou gaan, word ik sowieso één van de leiders in de kleedkamers. Niet door luid te roepen, wel door het goede voorbeeld te geven. Ik zou er zeker een voorbeeld zijn voor de jonge spelers”, besluit hij.

Pocognoli speelde in de jeugdreeksen voor Standard, maar brak pas echt door als profvoetballer bij Racing Genk. Na een driejarige periode bij Genk speelde hij nog drie seizoenen voor AZ Alkmaar. Daarna keerde hij voor drie seizoenen terug naar Standard. In 2013 begon hij aan een nieuw buitenlands avontuur. Eerst bij Hannover, daarna in Engeland.

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s