Het seizoen van Standard onder de loep: Drie coaches, een rampseizoen en fans die wegblijven


Het seizoen van Standard onder de loep: Drie coaches, een rampseizoen en fans die wegblijven

Een dramatisch seizoen. Meer kan je eigenlijk niet zeggen over het jaar van Standard. Play-off 1 werd als nummer 9 in de reguliere competitie gemist en ook in play-off 2 liep het volledig fout.

Standard heeft een rampseizoen beleefd. De Rouches konden zich niet plaatsen voor play-off 1 – toch een must voor een topclub als Standard – en ook in play-off 2 liep het pijnlijk mis in Luik. Standard was lang de hekkensluiter in groep A, maar kon het seizoen dan toch met een (kleine) positieve noot en een 9 op 9 afsluiten. Maar dan is al het positieve bijna gezegd.

Het was een seizoen vol kommer en kwel aan de boorden van de Maas. Yannick Ferrera werd de laan uitgestuurd, ook de van KV Mechelen overgekomen Aleksandar Jankovic kreeg de ploeg niet op de rails. Uiteindelijk nam José Jeunechamps het roer nog enkele weken over.

De enige twee lichtpunten van het seizoen waren enerzijds twee spelers en anderzijds de Europese campagne. Geen Europese overwintering, maar in de Europa League werd er vaak wel op niveau gespeeld. Tegen onder meer latere finalist Ajax, maar vooral tegen Panathinaikos zagen we een sterk Standard.

Ishak Belfodil en Orlando Sa namen de ploeg (vooral voor de jaarwisseling) nog af en toe op sleeptouw. Sa legde er 17 in het mandje, voor Belfodil kwam er heel wat buitenlandse interesse. Al speelde de boomlange Algerijn de laatste weken van play-off 2, voor hij geblesseerd raakte, ook niet op zijn vertrouwde niveau.

Nieuwe coach

De fans van Standard blonken in play-off 2 – niet onlogisch – uit in afwezigheid. Standard is naarstig op zoek naar een nieuwe coach en dat moet iemand worden die grote schoonmaak in de kleedkamer kan houden. Te veel spelers haalden niet hun niveau. Enkel nieuwkomers Sa en Belfodil konden overtuigen.

Dossevi was lang geblesseerd, Edmilson net als heel wat nieuwkomers te wisselvallig. Vooral in het centrale middenveld zal er versterking nodig zijn. Maar eerst en vooral moet die nieuwe coach er komen. Iemand met ervaring die het vuur opnieuw moet aanwakkeren in Luik. En de ploeg terug brengt naar waar ze eigenlijk hoort: in play-off 1.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s