Rémi Garde zou de nieuwe trainer van Standard worden


Licht aan het einde van de tunnel: 'Standard heeft eindelijk een nieuwe trainer gevonden'

De supporters van Standard wachten al weken op nieuws over de nieuwe trainer van hun club. En nu is het daar eindelijk.

Niet Gabriel Heinze of Jordi Condom ligt nu voorop, maar wel Rémi Garde. Volgens La Dernière Heure wordt hij de nieuwe trainer van Standard. De trainer en het bestuur zijn naar verluidt al een tijdje, en in alle geheim, in verregaande onderhandelingen.

De 51-jarige coach zou momenteel zelfs in Luik zijn om de laatste details in orde te brengen en zijn contract te ondertekenen. De onderhandelingen duurden langer dan verwacht, maar dat is wellicht ook nodig. Standard wil zich natuurlijk niet vergissen over de nieuwe coach na het afgelopen seizoen en daarbovenop wou Garde de situatie eerst voldoende analyseren.

De Fransman staat erom gekend dat hij graag jonge talenten hun eerste kans geeft. Dat is wat hij ook al gedaan heeft bij Olympique Lyon, waar hij als jeugdtrainer begon en later (van 2011 tot 2014) hoofdtrainer werd.

Na die drie seizoenen in Frankrijk trok Rémi Garde het Kanaal over naar Aston Villa. Amper vijf maanden na zijn aankomst in november 2015 besloten hij en de club om uit elkaar te gaan. Hij is dus al sinds maart van vorig jaar vrij op de trainersmarkt. Als speler kwam hij nog uit voor Lyon, Strasbourg en Arsenal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s