Deze indruk liet Sa Pinto achter in Griekenland: “Niet zeker”


VN EXCLUSIEF: Deze indruk liet Sa Pinto achter in Griekenland:

12 Juni 2017 17:48
© PhotoNews

Standard haalde met Ricardo Sa Pinto een grote naam als nieuwe trainer, al kon hij als trainer zijn carrière als speler (nog) niet evenaren. Wij gingen in Griekenland polsen wat voor trainer Sa Pinto is.

Sa Pinto was de afgelopen maanden actief bij Atromitos, zijn tweede ambtstermijn bij de club, en bij OFI Kreta. De Griekse journalist Johnny Georgopoulos volgde hem op de voet.

“Wat voor een trainer hij is? Het is een zeer passionele trainer die de wedstrijd nog altijd als een speler aanpakt. Hij geeft zijn spelers zeer veel instructies tijdens een wedstrijd en hij probeert hen zijn winnaarsmentaliteit over te brengen. Sa Pinto geeft ook veel aandacht aan het het psychologische aspect. Het is wel een coach waar je voor of tegen bent: als speler zal je meteen van hem houden, of hem meteen ‘haten’. Op training probeert hij het vooral aangenaam te maken met wedstrijdsituaties, kleine wedstrijden en plezier, dat komt voor hem op de eerste plaats. Tactiek is daarin niet zo belangrijk.”

De komst van Sa Pinto is goed nieuws voor de jonge talenten.

Standard bereikte in het verleden vaak successen met twee aanvallers en dat lijkt Sa Pinto op het lijf geschreven te staan. “Hij is een voorstander van een 4-2-3-1, maar de tweede defensieve middenvelder gebruikt als hij een 8 en de nummer 10 is meer een tweede aanvaller, dan een creatieve middenvelder. Tegen topclubs zoals Olympiakos zette hij wel al eens twee defensieve middenvelders. Als het echt moet, zoals in enkele cruciale wedstrijden voor Atromotis, zette hij zelfs drie defensieve middenvelders. De backs mogen dan wel naar voren komen en de flankaanvallers knijpen dan naar binnen.”

Werkt graag met jeugd
Sa Pinto krijgt bij Standard ook de taak om jonge spelers te lanceren en dat is ook een stokpaardje van de coach. “Zeer zeker! Tijdens zijn eerste periode bij Atromitos was hij de trainer die Dimitris Limnios liet debuteren. Hij is één van de grootste Griekse talenten en trok nadien naar PAOK. Hij liet ook nog Alexandros Katranis (19) en Spyros Natsos (19) aan bod komen. Het is iemand die graag met jonge talenten werkt en ik denk dat hij dat bij Standard, door de betere omstandigheden, nog meer kan gaan doen.”

Toch is er ook twijfel omtrent Sa Pinto, vooral vanwege zijn tactisch inzicht. “Ik weet niet zeker of hij Standard zijn gloriedagen weer kan laten herbeleven. Hij zal zich wel hélémaal geven voor de club. Ik weet dat Standard zijn tweede grote liefde is na Sporting CP. Hij houdt echt van de club en hij zal zich elke dag volledig geven voor de club. Het is bovendien ook een zeer mooie kans voor hem, en daarom wil hij er ook slagen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s