Sa Pinto was niet de eerste keuze, maar: “Alle trainers op dezelfde manier behandeld”


 

Sportief directeur Olivier Renard (Standard) over de keuze voor Ricardo Sa Pinto

Sa Pinto was niet de eerste keuze, maar: "Alle trainers op dezelfde manier behandeld"

Na lange weken vol onderhandelingen mocht Standard eindelijk een nieuwe trainer voorstellen. Ricardo Sa Pinto werd gekozen om het vuur bij de Rouches weer aan te steken.

Sportief directeur Olivier Renard wou het niet hebben over een plan A, B of C. “We hebben alle trainers die hier geweest zijn op dezelfde manier behandeld. Met sommigen wilden we zo snel mogelijk samenzitten, anderen hebben zichzelf aangeboden. Sommigen hadden zelfs al met Club Brugge onderhandeld, maar dat kwam verrassend genoeg niet in de pers…”

Sommigen hadden zelfs al met Club Brugge onderhandeld – Olivier Renard

Hij legde uit hoe Standard te werk ging in hun zoektocht naar een nieuwe coach. “We hebben gepraat over verschillende aspecten zoals het financiële, binnenkomende en uitgaande transfers. Dan hebben we hun reactie geanalyseerd en later contact opgenomen om onze beslissing mee te delen.”

Uiteindelijk is het een ex-speler geworden. Sa Pinto tekende voor een jaar, met een optie op nog een extra seizoen. “In het huidige voetbal is druk een belangrijke parameter. Ricardo kan daar niet alleen mee omgaan, hij kan zelf ook druk zetten. Hij belichaamt de waarden van Standard. Hij weet ze te respecteren en leeft mee met het publiek,” besloot Renard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s