Standard moet oppassen: Sa Pinto heeft zeer slechte reputatie


Standard moet oppassen: Sa Pinto heeft zeer slechte reputatie

zaterdag 17 juni 2017 om 19:14
Standard Luik presteerde vorig week zondag met Ricardo Sa Pinto dan eindelijk de nieuwe coach. Het is echter maar de vraag of hij dat lang zal blijven.

De 44-jarige Portugees heeft als coach namelijk een zeer slechte reputatie als het om trouw gaat. Sport/Voetbalmagazine bekeek het CV van Sa Pinto en waarschuwt die Rouches, die in 2007 zijn spelersloopbaan afsloot bij de Luikenaars. Sa Pinto werd in februari 2012 hoofdcoach van zijn geliefde Sporting Portugal, maar dat werd geen succes. In oktober mocht hij na dertig matchen op de bank al opkrassen.

Het Servische Rode Ster Belgrado bood hem in maart 2013 een nieuwe kans. Hij won zijn eerste acht duels en er leek sprake van een goede match. Sa Pinto geraakt echter in discussie met het bestuur en stapt in juni (na 11 matchen) op. Hij trekt naar Griekenland, waar de 45-voudig international achtereenvolgens aan de slag gaat bij OFI Kreta en Atromitos Athene. Na respectievelijk 34 en 19 wedstrijden komt ook aan deze samenwerkingen een snel einde.

Een terugkeer naar Portugal is ook van korte duur als hij na een half jaar en 26 matchen ontslag neemt bij Belenenses. Daarna volgt de megaflop in het Midden-Oosten. Sa Pinto houdt het amper vijf wedstrijden vol bij Saoedische Al-Fateh. Hij vindt na deze mislukking opnieuw onderdak bij Atromitos. Na 13 wedstrijden klopt Standard op de deur een trekt hij naar zijn ex-club. De Portugees zal daar beginnen aan zijn achtste job. Standard staat bekend als een trainerskerkhof, maar de trainer houdt het gemiddeld zelf ook slechts 19,7 wedstrijden vol bij een ploeg. Zal hij zijn record daar kunnen verbreken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s