Fans van Standard geven niet thuis: “Nog maar 50.000 euro”


Fans van Standard geven niet thuis: Nog maar 50.000 euro

zondag 25 juni 2017 om 13:30
Standard heeft de laatste jaren rake klappen gekregen. De fans hebben die ook gevoeld en zijn dan ook bijzonder sceptisch voor volgend seizoen. Bruno Venanzi wil de betrokkenheid vergroten door een oud project nieuw leven in te blazen.

Venanzi kocht in 2015 zowat alle aandelen over van zijn voorganger Roland Duchâtelet. Het is echter niet de bedoeling dat hij die voor eeuwig in handen houdt, zo meldt hij bij Sudpresse. Hij wilde aandelen verkopen aan de socio’s van de club, maar dat loopt nog niet van een leien dakje.

“Eerst moesten we onze rekeningen opkuisen. Die zijn nu in evenwicht, maar Standard had een verlies van zeven miljoen euro voor ik het overnam. We wilden ook nog werken aan de structuur van de club.”

Voorlopig hebben ook veel te weinig fans zich aangemeld om mee te doen aan dit project, meldt Pierre Eyben van de supporterskoepel ABSL. “We hebben nu een kapitaal van 52.400 euro, dat terwijl we 10.000 deelnemers nodig hebben die elk 200 euro storten”.

Hoeveel aandelen geeft Venanzi weg?
Toch denkt Eyben dat het project in orde komt. “We willen terug zorgen voor de lokale verankering van de club, invloed hebben op strategische beslissingen en ons mengen in de dagelijkse werking. Ik denk dat de socio’s uiteindelijk vijf tot twintig procent van de club kunnen bezitten.”

voetbalprimeur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s