Sa Pinto legt uit wat hij wil zien van het nieuwe/oude Standard: “Voor mij telt alleen winnen”


 

Ricardo Sa Pinto wil de vechtmentaliteit terugbrengen bij Standard

Sa Pinto legt uit wat hij wil zien van het nieuwe/oude Standard: "Voor mij telt alleen winnen"
Foto: © photonews

Standard is na een paar héél flauwe seizoenen klaar om zijn plek bij de elite van eerste klasse weer in te nemen. Met een jongen, ambitieuze coach aan het roer. Eentje met het karakter dat past bij Sclessin: explosief. Sa Pinto legt zijn plan uit.

Sa Pinto wil het ‘oude Standard’ terugzien: met een over-mijn-lijk-mentaliteit. “Pas op, ik heb geen toverstok waarmee ik alles zomaar kan veranderen. Toch merk ik het aan mijn spelers. Hoe ze wandelen, hoe ze lachen. Het vertrouwen keert terug”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Ik geloof echt dat er een nieuwe dynamiek is. De mentaliteit en focus om terug te keren zijn er al. Nu moeten de resultaten volgen. En voor mij telt alleen winnen. Wat heb je aan negentig minuten lang controleren en niet winnen? Daarna komt het mooie voetbal wel. Geen enkele ploeg zal het makkelijk hebben tegen ons. We hebben ons goed versterkt: Mpoku, Pocognoli, Ochoa, Agbo…”

Belfodil? Ik wil ook geen spelers die niet willen blijven

Nu wordt het zaak om Belfodil te houden, zijn beste speler. “Ik praat vaak met hem. Voorlopig zegt hij me dat er niks is of dat de mogelijkheden die voorbijkwamen niet interessant genoeg waren. Ik wil ook geen spelers die niet willen blijven. De ploeg staat boven het individu: voor mij is dat de manier om Standard terug naar de top te brengen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s