STAGEDAGBOEK STANDARD. Lachen met nieuwkomer


STAGEDAGBOEK STANDARD. Lachen met nieuwkomer
Foto: Photo News

Standard vertoeft van zaterdag 15 juli tot donderdag 20 juli op stage in Le Touquet. Onze journalist Bob Faesen is ter plaatse en houdt u dagelijks op de hoogte van het reilen en zeilen bij de Rouches.

Maandag 17 juli: Lachen met Agbo

Dag drie van de stage in Le Touquet. Alleen in de voormiddag werd er getraind. De titularissen hielden het op een parcours van technische spelletjes, voor de overige selectieleden stond er een wedstrijdvorm op het programma. Enkel de geblesseerde Gillet (loopwerk) trainde niet mee.

’s Middags op de planning: de presentatie van middenvelder Uche Agbo. De 21-jarige Nigeriaanse international werd vorige week overgenomen van Watford en tekende een contract voor vier seizoenen in Luik. Verfrissende, open gast, die Agbo. “Ik ben hier goed opgevangen door mijn ‘black brothers’: Luyindama, Bokadi, Mpoku, Goreux, …Komt in orde hier.” Bijna zo ambitieus (“Ik wil de titel pakken”) als verrassend in zijn mening over de beste speler in de Primera Division (“Nee, niet Messi of Ronaldo. Roque Mesa van Las Palmas. Wat een techniek!”)

In de namiddag was het tijd voor teambuilding. De spelers werden onderverdeeld in groepjes en moesten verschillende oriëntatie-opdrachtjes uitvoeren. Het team van Edmilson, Laifis, Legear en Raman ging uiteindelijk met de zege lopen.

Zondag 16 juli: Wat met Raman?

Standard heeft zijn tenten opgeslagen in het Franse kuststadje Le Touquet, de thuisstad van de Franse president Emmanuel Macron. Eerste agendapunt was de wedstrijd tegen RC Lens. De Franse tweedeklasser, met oude bekende John Bostock op de zes, maakte het de Rouches aardig lastig maar toch eindigde het duel in Luikse winst. Sa en Mpoku zorgden voor een 2-0-zege.

Benito Raman zagen we net als Moussa Djenepo, Jerome Deom en Valeriy Luchkevych tijdens het duel op de tribune zitten. Geen goede vooruitzichten dus voor de 22-jarige aanvaller uit Gent. Toen we trainer Sa Pinto na afloop van de oefenzege vroegen naar de situatie van Raman bleef hij echter op de vlakte. “Of ik niet meer Raman reken? Over Luchkevych kunnen we ook praten. Hij heeft ook niet veel gespeeld. Ik kan niet iedereen hetzelfde aantal speelminuten geven. Het zijn keuzes die je maakt. Wat het zegt over de hiërarchie? Ik heb dertig spelers. Dat zijn er te veel. Benito werkt goed en het doet me pijn om hem op de tribune te plaatsen. Maar het is mijn werk om beslissingen te nemen.”

nieuwsblad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s