Standard : De T2 zal grotendeels gesloopt worden.


De normen van een stadion veranderen voortdurend en Standard is niet van plan zich door deze te laten overtreffen Ze gaan dus hun ringmuur verbeteren en moderniseren. De T2 gaat aanzienlijk veranderd worden en het terrein zal 2 meter opgeschoven worden. Dit zijn de grote lijnen van het nieuwe project in Sclessin.
Standard zal zondag het seizoen beginnen in Mechelen en alle ogen zijn natuurlijk gericht op het sportieve. De transfers, het werk van Ricardo Sa Pinto, het nieuwe basis elftal, de fitheid van de spelers, voeden de gesprekken, enkele dagen voor de start van het seizoen. Nochtans wordt er ook aan de infrastructuur gewerkt.
Standard begon en eindigde een eerste fase van de verandering en modernisering deze zomer. De VIP tribune werd helemaal gewijzigd om van 310 zitplaatsen naar 240 te gaan.De stoelen zijn veel comfortabeler nu en de toeschouwers zullen genieten van een beetje meer ruimte.De twee banken zijn veranderd, nieuwe stoelen en nieuwe opstelling. De neutrale zone heeft een face-lift ondergaan teneinde perfect in regel te zijn met de normen die opgelegd zijn door de hoge instanties van ons voetbal. In parallel werden er veranderingen aangebracht in het hart van de T1 om er het restaurant “Rouge de poivre” in onder te brengen dat geopend werd op 15 juli.
Dit alles is echter nog maar een begin. Het grootste deel van het werk moet nog komen. Bruno Venanzi heeft het reeds aangekondigd, de parkings die zich vóór de tribune 1 bevinden, zullen aanzienlijk veranderd worden. Het terrein “Standard Fémina” zal plaatsen laten om er auto’s te parkeren en de huidige parking van de T1 zal opgericht worden op twee verdiepingen en er zal een esplanade gecreëerd worden. De Voorzitter van de Rouches heeft enkele maanden geleden ook aangekondigd dat hij de tribunes 3 en 4 ging laten uitbreiden teneinde het stadion dicht te maken en de verbinding maken met de T2 om zo de capaciteit met plus minus 8000 plaatsen te verhogen.
Het project werd de afgelopen weken veranderd. Het is in de T2 dat de grote veranderingen zullen gebeuren. Zij zal bijna volledig afgebroken worden en daarna heropgebouwd worden. Dit is het idee… van de huidige T2 zal enkel het centrale gedeelte, bestaande uit de business plaatsen, behouden worden. Logisch, want deze werd nog niet lang geleden zeer goed gerenoveerd. Het onderste gedeelte van de tribune zal herbouwd worden en zal geen 18 rangen meer bevatten maar 12. Zo is het mogelijk om het terrein 2M te verschuiven naar deze tribune. De reden is eenvoudig en geheel logisch: in orde zijn met de normen die bijna jaarlijks veranderen en zo ook de uitbreiding van de “dog out” aan de andere kant van het veld mogelijk maken De bovenkant van de tribune zal herbouwd worden om op gelijke hoogte te komen van de andere tribunes om zo een harmonieus perspectief te bieden dat natuurlijk nu niet het geval is. Er is ook ambitie om een parking te voorzien op de hoek van de T4 en de T2 om er de bussen van de andere ploegen te ontvangen.
Nu nog de termijn van de werken kennen. De architecten hebben reeds de plannen uitgetekend en een bouwbedrijf heeft zich al over het ontwerp gebogen. Maar het begin van de werken zal afhangen van de werken op de weg. Het kruispunt dat zich achter de T2 bevindt zal binnenkort gewijzigd worden. Het Waals Gewest moet dus nog het dossier en de haalbaarheid van de aanleg van de uitlijning van de weg bestuderen, en eventueel ook nog een budget vrijgeven.
Standard is actief, voortdurend in beweging en bezorgd om zich niet te laten overtreffen door de moderne normen die niet gemakkelijk hanteerbaar zijn in een ruimte die tientallen jaren geleden het daglicht heeft gezien. Hij is klaar om zijn grote verbouwingswerken aan het stadion te concretiseren. De afronding zal niet op zich laten wachten want Bruno Venanzi heeft zeer recentelijk nog gezegd “als Brussel niet klaar is voor 2020, zullen wij een stadion voor Europa hebben”.
tis ne boterham hé
bron – sudinfo
vertaling brigitte blommaerts
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s